Παραλίγο τραγωδία από πτώση βράχου! | Photos

Κι ενώ οι σεισμικές δονήσεις στην Ηλεία συνεχίζονταν και χθες μια από τις επιπτώσεις της Δευτεριάτικης επίσκεψης του Εγκέλαδου καταγράφηκε στο Κατάκολο όπου βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και για λίγα μέτρα μόλις δεν προσγειώθηκε στην οροφή οικίας!

Πιο συγκεκριμένα η πτώση του βράχου-κομμάτι του βουνού του Κατακόλου συνέβη μετά τα μεσάνυχτα τα Δευτέρας (προς Τρίτη) λίγες στιγμές μετά την σεισμική δόνηση των 4,1 ρίχτερ. Ο μεγάλος σε όγκο βράχο με την πτώση του προκάλεσε θόρυβο αλλά αυτό ήταν το λιγότερο αφού μια μάντρα εμπόδισε την πορεία του και την κατάληξη του σε παρακείμενη οικία που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού λίγα μόλις μέτρα από τον κεντρικό δρόμο (στη 2η σειρά σπιτιών)…Όπως δήλωσε στην patrisnews.com ο κάτοικος της οικίας Νίκος Γεωργάτος (που μένει εκεί με την ηλικιωμένη μητέρα του) «Ο βράχος αποκολλήθηκε και προσγειώθηκε στην υπερυψωμένη πίσω αυλή του σπιτιού μας. Συνέτριψε ένα βαρέλι που υπήρχε στο χώρο όμως αυτό ήταν το λιγότερο αφού κόντραρε σε μια μικρού ύψους μάντρα κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν έπεσε στη στέγη του σπιτιού. Ανησυχούμε για την εξέλιξη του φαινομένου. Μας επισκέφθηκε γεωλόγος της Περιφέρειας που ήταν καθησυχαστική, πλην όμως στο συγκεκριμένο σημείο του βουνού υπάρχει κι άλλος μεγάλος πέτρινος όγκος που είναι επίφοβος».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πολλαπλές σεισμικές δονήσεις της περασμένης Δευτέρας είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ρωγμές σε πολλές οικίες και καταστήματα (όπου υπήρξε ζημία από πτώση προϊόντων εντός τους) του Κατακόλου, με την ανησυχία κατοίκων και επαγγελματιών να είναι ιδιαίτερα αυξημένη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ