Παραιτήθηκε ο Οδυσσέας Ζώρας | Ποιος αναλαμβάνει νέος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

παραιτήθηκε-ο-οδυσσέας-ζώρας-ποιος-αν-927594

Αλλαγή στη διοίκηση του κορυφαίου πανεπιστημιακού ιδρύματος της Κρήτης, με παραίτηση του μέχρι πρότινος Πρύτανη, Οδυσσέα Ζώρα.

Μετά την παραίτηση του κ. Ζώρα από τη θέση του στην ηγεσία του Ιδρύματος, μετά από πρόταση να αναλάβει την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης ορίζεται ο -μέχρι χθες- αντιπρύτανης, Παναγιώτης Τσακαλίδης,

Με ανακοίνωσή του ο Οδυσσέας Ζώρας, σημειώνει το τιμητικό της επιλογής για το «τιμόνι» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, διαβεβαιώνει για τη συνέχιση στην υλοποίηση του σχεδιασμού που είχε τεθεί το 2016 και επιφυλάσσεται για περισσότερα … με τον απολογισμό!

Η επιστολή του κ. Ζώρα:

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

«Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης σας ενημερώνω για την παραίτησή μου από τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Η τιμητική επιλογή στο πρόσωπό μου από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων απαιτεί μια αυτονόητη, πλην όμως επιβεβλημένη διευκρίνιση.

Με την επιλογή αυτή τιμάται το Πανεπιστήμιο Κρήτης το κύρος του οποίου παραμένει όλα τα χρόνια σταθερά υψηλό. Τιμάται το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, η δέσμευση σε ένα κοινό όραμα αριστείας και η αποτελεσματικότητα των επιλογών και των πράξεων των πρυτανικών αρχών και όλων εσάς των συναδέλφων, που μας συνδράματε. Είναι δε, για τους λόγους αυτούς, η πρώτη φορά που αποφασίζεται η τοποθέτηση ενός εν ενεργεία Πρύτανη στη Διοίκηση ενός άλλου Α.Ε.Ι. της Χώρας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πορεία της παρούσας Πρυτανείας, που ξεκίνησε το 2016, συνεχίζεται ομαλά από τους Αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος και ο απολογισμός του έργου μας θα τεθεί στην κρίση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο τέλος της θητείας της τον Αύγουστο του 2020. Μέχρι τότε, είμαι βέβαιος ότι η Πρυτανεία θα συνεχίσει αταλάντευτα το έργο της, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις και στις προσκλήσεις, που επιβάλλονται με ολοένα εντονότερους ρυθμούς.

Μέχρι τον απολογισμό του έργου μας, όταν και θα ευχαριστήσω και αποχαιρετήσω καθέναν από εσάς προσωπικά, επιθυμώ να εκφράσω την πεποίθηση ότι η Πρυτανεία θα ολοκληρώσει το έργο που προγραμματίστηκε από την έναρξη της θητείας της και τις συλλογικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί προς το συμφέρον και υπέρ του κύρους του Ιδρύματός μας. Παραμένω, όπως πάντα έπραττα, ενεργό μέλος του Ιδρύματος και αρωγός της κοινής μας προσπάθειας.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook