Παραίτηση – βόμβα στον Δήμο Αποκορώνου

παραίτηση-βόμβα-στον-δήμο-αποκορώνο-1235248

Επιστολή παραίτησης απέστειλε την Πέμπτη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου, Σταμάτης Σγουράκης. Ο κ. Σγουράκης, ο οποίος παραιτείται από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, μιλάει για μια ώριμη επιλογή, καυτηριάζει τη λειτουργία του συμβουλίου και ευχαριστεί όσους τον στήριξαν στην πορεία του στην αυτοδιοίκηση:

«Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δήμαρχε, κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι  Αποκορώνου.

Με την παρούσα επιστολή μου και μετά από ώριμη σκέψη, θέλω να σας γνωστοποιήσω την απόφασή μου να παραιτηθώ  από Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αποκορώνου.

Η απόφασή μου αυτή  δεν  είναι  αποτέλεσμα μιας στιγμής θυμού ή προσωπικής πικρίας  ή άλλων τέτοιων λόγων που ίσως θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς,  αντίθετα μάλιστα, έλαβα την απόφαση αυτή μετά από βασανιστική σκέψη και δίνοντας χρόνο στον εαυτό  μου να σταθμίσω όλα τα δεδομένα του Δήμου Αποκόρωνα, τον οποίο με αγάπη και ανιδιοτέλεια υπηρετώ  επί  τρεις συνεχείς αυτοδιοικητικές θητείες.

Αυτή ακριβώς η αγάπη για τον τόπο μου κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις μου στην κατεύθυνση μιας πολύπλευρης, ουσιαστικής και δυναμικής συμμετοχής .

Θα ήθελα να επισημάνω σε αυτή την επιστολή παραίτησης μου τους παρακάτω προβληματισμούς και διαπιστώσεις :

Α)Την έλλειψη εφαρμογής ενός προγραμματισμού, ο οποίος θα προωθούσε το κοινό όφελος όλων των δημοτών και του τόπου γενικότερα.

Β)Τη  μη τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ορθή λειτουργία των θεσμών έτσι ώστε να  διασφαλίζονται οι  δημοκρατικές  αξίες.

Γ)Την  εμφανή  απουσία ουσιαστικής επικοινωνίας και την  έλλειψη εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ μας. Δυστυχώς διαπιστώνω  ότι ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων κατάντησε να είναι κυριολεκτικά «διακοσμητικός». Το Δημοτικό Συμβούλιο από κυρίαρχο όργανο του δήμου στη λήψη των αποφάσεων έχει καταντήσει, με τις κυβερνητικές  αποφάσεις αλλά και τις επιλογές του Δημάρχου, όργανο με μόνη αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί στις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής. Αλλά και όταν αποφασίζει και οι αποφάσεις του δεν είναι αρεστές  στο δήμαρχο και πάλι τοποθετούνται στα συρτάρια των αχρήστων.

Δ)Την κυριαρχία της αλαζονείας και το  ψέμα στο λόγο του Δημάρχου που πολλές φορές σπιλώνει ανθρώπους , αποτελεί νοοτροπία και  πρακτική  συνυφασμένη με τη σημερινή δημοτική αρχή.

Ε)Την υποβάθμιση  των αναγκών και των προβλημάτων των τοπικών διαμερισμάτων   από την δημοτική αρχή και η χρησιμοποίηση από το δήμαρχο των κοινοταρχών για τη εξυπηρέτηση δικών του σκοπιμοτήτων.

Πιστεύω στην  τοπική αυτοδιοίκηση και στους ανθρώπους των τοπικών κοινωνιών.

Η δική μου παραίτηση ελπίζω να  βοηθήσει στην ανάδειξη νέων δυνάμεων στο προσκήνιο που θα μπορέσουν σαν φρέσκια παρουσία να είναι  χρήσιμοι στην κοινωνία του Αποκόρωνα.

Δυνάμεις που θα στοχεύουν στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και της διεκδίκησης της λύσης τους. Δυνάμεις  του διαλόγου, της συνεννόησης και της δημοκρατίας.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω να ευχαριστήσω όλο αυτό τον κόσμο που στήριξε τη προσπάθειά μου από τους Καποδιστριακούς δήμους μέχρι σήμερα ,για 20 περίπου χρόνια.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους  του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία αλλά και τη δημιουργική αντιπαράθεση που είχαμε κάποιες φορές.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους της παράταξής μας για τον όμορφο αγώνα που δώσαμε  για  έναν  άλλο Αποκόρωνα.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου στο δημοτικό συμβούλιο που  πάντα μέσα από έναν ευχάριστο διάλογο παραμερίζοντας τις πολιτικές μας διαφορές καταλήγαμε σε προτάσεις για τα προβλήματα στο δήμο μας και τους εύχομαι καλή δύναμη.

Καλή  συνέχεια σε όλους και καλό έργο.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Παραίτηση – βόμβα στον Δήμο Αποκορώνου

  1. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΤΧΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΩΝ.ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ,ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
    Η ΠΙΟ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.
    ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook