Παραδόθηκαν οι μάσκες στο δήμο Πλατανιά | Photos + Video

παραδόθηκαν-οι-μάσκες-στο-δήμο-πλαταν-1104568

Την πρώτη δόση με τις μάσκες για το σχολικό συγκρότημα γυμνασίου – λυκείου Κολυμβαρίου παρέδωσε σήμερα το πρωί, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλανδράκη » Υπάρχει ένας μαραθώνιος διανομής» γι’αυτό και παρόλο που σήμερα είναι Σάββατο υπήρξε συνάντηση για την παράδοση των πρώτων 250 μασκών για τους καθηγητές και τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου στο zarpanews.gr :

«Προφανώς δεν είναι ο πλήρης αριθμός, φανταστείτε ότι εδώ πέρα δίνουμε περίπου στις 250 μάσκες, όταν θα πρέπε να είναι τριπλάσιος ο αριθμός.»

Έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ δήλωσε ότι είναι το Γυμνάσιο Κολυμβαρίου, ο διευθυντής του σχολείου κ. Παπαδάκης.

Ο διευθυντής διευκρίνισε ότι το σχολείο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ λέγοντας :

«Παρακαλώ όλους, παππούδες, γονείς, γιαγάδες, παιδιά να συμμορφωθούνε σ’αυτες (τις οδηγίες), εμείς δεν έχουμε λόγο να έχουμε διενέξεις. Όσο πιο καλά συνεργαστούμε, τόσο πιο καλά θα ξεκινήσει η χρονιά »

Αντιδράσεις για το καθεστώς ημιαπασχόλησης των εργαζομένων στο καθαρισμό των σχολείων

Ο δήμαρχος του Πλατανιά εξέφρασε την δυσαρέσκεια του σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη εργαζόμενων στο καθαρισμό:

«Το κυριότερο όμως πρόβλημα, και ως γραμματέας της ΠΕΔ της Κρήτης το έχω θέσει, είναι ότι το μεν Υπουργείο Υγείας επιβάλλει και λέει ορθά ότι σ’όλα τα διαλείμματα και στα ολοήμερα πρέπει να υπάρχει καθαρισμός σ’όλες τις επιφάνειες και από την άλλη το Υπουργείο Εσωτερικών σου λέει βάσει του αριθμού των τμημάτων και των μαθητών θα έχεις παραδείγματος χάριν 20 καθαρίστριες μερικής απασχόλησης, σήμαινει 3 ώρο.

Αναρωτιέμαι πως σε 3 ώρες θα μπορεί να καθαρίζεται ένα σχολικό συγκρότημα που λειτουργεί 5,6,και 7 ώρες; Είναι μια μεγάλη αντίφαση. Πρέπει αυτό το πράγμα να λυθεί, έχει τεθεί στην ΚΕΔΕ και δεν μπορεί το Υπουργείο Εσωτερικών να εκφεύγει της ευθύνης του και να λέει αν θέλετε να μετατρέψετε τις μερικής σε πλήρους ή να δώσετε υπερωρίες να επιφορτιστείτε εσείς το οικονομικό κόστος. Για έναν δήμο σαν τον Πλατανιά που είναι ένας μικρομεσσαίος δήμος φανταστείτε ότι είναι πλέον 60.000 ευρώ ιδίων πόρων.

Αντίστοιχα ο διευθυντής του Γυμνασίου αναφερόμενος στο ζήτημα με το προσωπικό καθαρισμού δήλωσε:

«Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, υπάρχει πρόβλημα επειδή το σχολείο μας είναι μεγάλο συγκρότημα. Η καθαρίστρια και με 6,8 ώρες δουλειάς, δεν μπορεί να δουλέψει. Η φυγή της από εδώ και η μετάφορα της σε ένα άλλο σχολείο για κάποιες ώρες θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα. Διότι αν πάει το μεσημέρι, την επόμενη μέρα εγώ σε τι σχολείο θα υποδεχθώ τα παιδιά μου».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook