Παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά

παραδοσιακή-χοιρινή-τηγανιά-1547799

Συστατικά

  • 800 γρ. χοιρινό, λαιμό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 2 κ.σ. κοφτές μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • πατάτες τηγανητές
  • φέτες λεμόνι
  • ρίγανη, φρέσκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • ​​Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό σε μικρά κομματάκια 2 εκ. και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του, και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, φέτες λεμονιού και φρέσκια ρίγανη.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook