Παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Άμυνας: Τα δάκρυα, τα Mirage και τα δώρα | Photos

παράδοση-παραλαβή-στο-υπουργείο-άμυ-798416

Σε κλίμα συγκίνησης και με ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών τύπου Mirage 2000-5 να υπερίπταται του στρατοπέδου Παπάγου έγινε το πρωί η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο στον νέο υπουργό Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ειδικότερα, δύο Mirage 2000-5 έσκισαν τον Αττικό ουρανό προκειμένου να τιμήσουν τον απερχόμενο και τον νέο υπουργό Άμυνας, ενώ τιμητικό άγημα απέδιδε τιμές.

Καμμένος: Ήμουν έτοιμος να εγκαταλείψω την πολιτική…

Εμφανώς συγκινημένος και σχεδόν δακρυσμένος για δεύτερη ημέρα -ή μάλλον πέμπτη, αφού και την προηγούμενη Παρασκευή μεταδόθηκε η πληροφορία ότι αποχαιρέτησε φορτισμένος τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων- ο τέως υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε «ήμουν έτοιμος μετά από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο και 25 χρόνια να εγκαταλείψω την πολιτική μου σταδιοδρομία. Όμως, είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω τώρα, που συμπολίτευση και αντιπολίτευση είναι έτοιμες να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας».

Κάνοντας απολογισμό της υπουργικής του θητείας, ο κ. Καμμένος τόνισε: «με συνέπεια τη πολιτική των ανοικτών θυρών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Διαφυλάξαμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων που στέλνουν μήνυμα αξιοπιστίας, ειρήνης και σταθερότητας. Αναδείξαμε τη χώρα σε πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και η Ελλάδα αναδείχθηκε σε προνομιακό συνομιλητή».

Όπως είπε, στη διάρκεια της θητείας του «ενισχύθηκαν οι στρατιωτικοί δεσμοί με τις ΗΠΑ με τη σύναψη συμφωνιών και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, ενώ προωθήθηκαν στοχευμένα εξοπλιστικά προγράμματα ότι η αναβάθμιση των f-16 και η προμήθεια ελικοπτέρων».

«Επιδιώξαμε την ενότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και την κρατήσαμε μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις. Όλες οι κρίσεις πραγματοποιήθηκαν απαλλαγμένες από πολιτικά κριτήρια και με γνώμονα την αξιοκρατία», πρόσθεσε ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας.

Ονομαστική αναφορά έκανε στον Εμίρη του Κατάρ ευχαριστώντας τον για την παρέμβαση του στην απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

«Παραδίδω την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά από τέσσερα συναπτά έτη, έχοντας πλήρη επίγνωση της ύψιστης τιμής που μου έγινε αλλά και της ευθύνης που ανέλαβα έναντι των ενόπλων μας δυνάμεων. Σε μία περίοδο με δημοσιονομικούς περιορισμούς και την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Συνοδοιπόροι μου σε αυτό το ταξίδι ήταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που μου εμπιστεύτηκε αυτό το υπουργείο, οι αναπληρωτές υπουργοί και το σύνολο των συνεργατών του υπουργείου», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Χαρακτηριστική στιγμή της τελετής παράδοσης-παραλαβής ήταν όταν ο κ. Καμμένος εμφανώς συγκινημένος ανέφερε πως είχε ταμένο τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ενώ του έδωσε φωτογραφία του Πανορμίτη και έναν φάκελο.Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Άμυνας, συγκινημένος κι αυτός με τη σειρά του ανέφερε: «Όταν είχα ένα πρόβλημα υγείας ο υπουργός μου είπε: «όταν θα γίνεις καλά θα πάμε στον Ταξιάρχη που σε έχω τάξει».

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο νέος υπουργός Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, κάλεσε την Τουρκία να δημιουργήσει με την Ελλάδα μία σχέση ειρήνης.

Παίρνοντας τον λόγο ο νέος υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης είπε: «Στέλνω ένα μήνυμα αμοιβαιότητας στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης αλλά και ο δρόμος της συνεργασίας. Να θυμίσω στους γείτονες μας ότι όποτε πρυτάνευσε η συνεργασία επήλθε η ευημερία. Όποτε όμως κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί δυστύχησαν». 

protothemagr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook