Παραδοχή Σταϊκούρα: «Η κατάσταση στην οικονομία είναι χειρότερη απ’ ότι περιμέναμε – Δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε το σύνολο των απωλειών»

παραδοχή-σταϊκούρα-η-κατάσταση-στην-1044204

Ο Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε σε μια παραδοχή «βόμβα» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην πραγματική οικονομία, καθώς είπε πως τα πράγματα είναι χειρότερα, σε σχέση με ότι περίμενε η κυβέρνηση.

«Προφανώς η εικόνα αυτή είναι χειρότερη από την κατάσταση που περιμέναμε. Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία είναι χειρότερη από αυτή που περιμέναμε στον προϋπολογισμό», είπε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Ταυτόχρονα, δήλωσε πως «θα είμαστε κοντά στο σύνολο της κοινωνίας αλλά δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε το σύνολο των απωλειών».

Ο υπουργός περιέγραψε τις αυξανόμενες πιέσεις που δέχεται ο προϋπολογισμός και προανήγγειλε ανακοινώσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα αναφορικά με το χρόνο έναρξης εξόφλησης των «παγωμένων» χρεών της πανδημίας, μέτωπο στο οποίο αναμένεται παράταση έναντι της τελευταίας προθεσμίας του Απριλίου.

Σημειώνεται, πως η παραδοχή του Χρήστου Σταϊκούρα για την κατάσταση που επικρατεί, έρχεται λίγη ώρα μετά τις προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία της οικονομίας. Η έκθεση σημειώνει, ότι το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε 2,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2020 μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προσωρινή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Μετά την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, το ΑΕΠ εκτιμάται ότι μειώθηκε σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο. Συνολικά, το ΑΕΠ αναμένεται να έχει μειωθεί 10% το 2020.

Επίσης, η ανεργία ανήλθε στο 16,7% τον Οκτώβριο του 2020, παρόμοια με ένα χρόνο πριν, που δείχνει ότι ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης στην εργασία παραμένει σχετικά περιορισμένος.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook