Παραδοχή Κουμουτσάκου: Στη Σούδα θα μεταφέρονται οι μετανάστες που θα περισυλλέγονται από τη Λιβύη

παραδοχή-κουμουτσάκου-στη-σούδα-θα-με-1032587

Ως πολύ καλό χειρισμό χαρακτήρισε την συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Ειρήνη» ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, ξεκαθαρίζοντας οτι η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα ελληνικά λιμάνια ώστε να παίρνει μετανάστες από τη Λιβύη, παραδεχόμενος, ωστόσο, οτι όσοι περισυλλέγονται πιθανότατα θα μεταφέρονται στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

Όπως ενημέρωσε μιλώντας στον Real FM και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, πρόκειται για μία επιχείρηση της ΕΕ ώστε να επιτηρεί τα ύδατα από την Κρήτη μέχρι την Ιταλία για πιθανό λαθρεμπόριο όπλων, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη Λιβύη, η οποία σπαράζεται από εμφύλιο πόλεμο.

Ξεκαθάρισε οτι η Ελλάδα θέλει αυτή την επιχείρηση για προφανείς λόγους, ώστε να συμμετέχει στην περιοχή που έχει δημιουργήσει η Τουρκία πρόβλημα με τη συμφωνία της με την Λιβύη για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, επισημαίνοντας οτι η επιχείρηση δεν αφορά την διάσωση μεταναστών, η οποία όμως θα γίνεται σε περίπτωση που τα πλοία που επιχειρούν συναντήσουν βάρκες με μετανάστες και πρόσφυγες.

Αφού οι μετανάστες που θα διασώζονται θα πρέπει αναγκαστικά να μεταφερθούν σε κάποιο κοντινό λιμάνι, η Ελλάδα, ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, πρόσφερε το λιμάνι της Σούδας, με την προϋπόθεση να γίνεται κατανομή των ανθρώπων και σε άλλα κράτη που συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Κλείνοντας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για την ύπαρξη δικλίδας ασφαλείας που επιτρέπει στην χώρα να αποχωρήσει με το πέρας τεσσάρων μηνών από την επιχείρηση.

zarpanews.gr

9 thoughts on “Παραδοχή Κουμουτσάκου: Στη Σούδα θα μεταφέρονται οι μετανάστες που θα περισυλλέγονται από τη Λιβύη

  1. Θα μπορούσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης ,κ . Γιώργος Κουμουτσάκος να μας πεί που πήγαιναν μέχρι τώρα ; Στην Κρήτη πάντως ελάχιστοι ερχόταν .
    Ποιοι θέλουν να κάνουν το νησί μας ένα από τα δουλεμπορικά κέντρα ;
    Επειδή άλλο είναι να βοηθήσεις συνανθρώπους σου οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους , και άλλο είναι να γίνεσαι ένας από τους δουλεμπόρους της Δύσης !
    Υπενθυμίζω ότι πάντα έρχεται η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός !

  2. Έξυπνα το χειρίστηκε η ιταλία και Μάλτα και μας φόρτωσε τους επικίνδυνος μετανάστες από τη Αφρική, (και ξέρουν ότι τα Χανιωτες είναι πιο ελαστική ενώ Ηράκλειο Λασίθι είναι πιο σκληρη ).

  3. Προφανώς η Ιταλία και η Μάλτα.που αρνήθηκαν.αυτήν την «συμφωνία»με την.Ε.Ε ήταν βλάκες(!) ενώ ο Παγκοσμιοποιημένος Κυριακούλης «έξυπνος»..!!! Πάει και η Κρήτη σύντεκνοι λαθρονήσι θα καταντήσει!!!

  4. Προκειμένου να περάσουν κάποια οικονομικά μέτρα από την τρόικα, κάθονται και τρώνε «καρπαζιές» από την επικίνδυνη και εμμονική Επίτροπο μετανάστευσης Γιόχανσον.
    Πόσοι παράνομοι μετανάστες έρχονταν από την Αφρική στην Κρήτη μέχρι τώρα? Μάλλον κανείς. Τώρα τι θα γίνει?
    Και βρήκαν και τα Χανιά για τόπο απόθεσης.
    Αλλά όταν έχεις αρμόδιο υπουργό έναν πρώην «εισπράκτορα» τι περιμένεις…
    Καληνύχτα Κυριάκο…

  5. Άντε να μας δώ τώρα Κρητικαροι . Πρώτα μας τρομοκράτησαν με τον ιο κ όταν βγούμε έξω άλλοι δεν θα έχουν δουλεία, σε άλλους θα ρουφήξουν το αίμα και άλλους θα τους κάνουν μπαλάκια.. κ όποιος δεν θέλει.. έρχονται φθηνά χέρια από Σομαλία, Κονγκο, Αφγανισταν, Πακιστάν… μερίμνησε η Ντόρα μας! Ιός υπάρχει.. αλλά υπάρχει και ζωή.. και μας την κλέβουν τοοοοοοοοοοόσα χρόνια. Όλα φαίνονται δύσκολα μπροστά μας αλλά είναι και τόσο απλά.. ούτε δεξιά ούτε αριστερά ( άλλωστε ίδιοι είναι), ο λαός πρέπει να κοιτάξει μπροστά, να ξεπεράσει την λεπτή κόκκινη γραμμή στο μυαλό του και να τους πετάξει όλους στη θάλασσα.. μόνο τότε αδέρφια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook