Παραδέχθηκε οτι ειδοποίησε στέλεχος της Χρυσής Αυγής πριν την δολοφονία Φύσσα ο Άγγος

παραδέχθηκε-οτι-ειδοποίησε-στέλεχος-880203

Άρχισαν οι απολογίες των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, με τον Ιωάννη Άγγο, κατηγορούμενο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να καλείται πρώτος ενώπιον της έδρας.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, ζήτησε από τον κατηγορούμενο να καταθέσει για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, από τη στιγμή που βρέθηκε στην καφετέρια «Κοράλλι» -δίπλα στην παρέα του Παύλου Φύσσα- μαζί με το συγκατηγορούμενό του Λέοντα Τσαλίκη.

Αρχικά στην απολογία του ο Άγγος, ένας εκ των υπευθύνων ασφαλείας της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, είπε πως όλα τα τηλεφωνήματα που έκανε σε μέλη της Τοπικής Οργάνωσης αφορούσαν είτε τον αγώνα ποδοσφαίρου, είτε κάποια θέματα ενόψει της ίδρυσης Σωματείου στη Ζώνη του Περάματος.

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν ενός της καφετέριας «Κοράλλι», υποστήριξε ότι εκείνος και ο Τσαλίκης έκατσαν σε τραπέζι μπροστά από την παρέα του Παύλου Φύσσα και δέχτηκαν σχόλια όπως «φασίστες στο Κερατσίνι δεν χωράνε», τα οποία και για περίπου μισή ώρα αγνόησαν.

Ο κατηγορούμενος, με εμφανείς αντιφάσεις αναφορικά με τη χρονική παράθεση των γεγονότων και μετά από συνεχείς ερωτήσεις της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, παραδέχθηκε εκ νέου πως ήταν αυτός που έκανε το κρίσιμο τηλεφώνημα στον υπεύθυνο πολιτικής δράσης της ΤΟ Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Καζαντζόγλου. Το εν λόγω τηλεφώνημα φέρεται να κινητοποίησε την ομάδα των Χρυσαυγιτών η οποία καταδίωξε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του, τη νύχτα της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγγος, κατά την ανακριτική διαδικασία, είχε καταθέσει πως ήταν εκείνος που ενημέρωσε τον Καζαντζόγλου για την παρουσία του Παύλου Φύσσα και της παρέας του, στην καφετέρια «Κοράλλι», στο Κερατσίνι. Ωστόσο, χρειάστηκαν δεκάδες ερωτήσεις της προέδρου, μέχρι τελικά ο κατηγορούμενος να παραδεχτεί ότι όσο ήταν στην καφετέρια τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενό του Ι. Καζαντζόγλου, για να του πει πως «είναι κάποιοι που μας ενοχλούν και θα φύγουμε».

Ισχυρίστηκε επίσης, ότι παρά την ενόχληση εξαιτίας της λεκτικής επίθεσης που δέχθηκαν στην καφετέρια αποφάσισαν να φύγουν λίγο μετά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα και ότι από το σπίτι του λίγο μετά τα μεσάνυχτα άκουσε φασαρία και «τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα» οπότε κατέβηκε κάτω.

Εκεί έμαθε, όπως είπε, από αστυνομικό της ΔΙΑΣ πως «μαχαίρωσαν ένα παλικάρι και έχουν συλλάβει κάποιον Ρουπακιά». Τότε γύρισε σπίτι και τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη της ΧΑ στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, να τον ρωτήσει για τον Ρουπακιά γιατί τον ήξερε. Σύμφωνα με τον Άγγο, ο Πατέλης δεν ήξερε τίποτα.

Η παραδοχή αυτή θεωρείται κρίσιμη για την υπόθεση, καθώς το επίμαχο τηλεφώνημα σύμφωνα με τη δικογραφία προκάλεσε την κινητοποίηση του Τάγματος Εφόδου που πήγε στο Κοράλλι και καταδίωξε τον Φύσσα, λίγο πριν δολοφονηθεί με μαχαίρι, από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και την ανάλυση των κλήσεων φαίνεται πως ο Ιωάννης Καζαντζόγλου αμέσως μετά το τηλεφώνημα του Ιωάννη Άγγου, κάλεσε τον Γιώργο Πατέλη. Εκείνος με τη σειρά του ειδοποίησε τον βουλευτή Νίκαιας της ΧΑ, Γιάννη Λαγό, ο οποίος αμέσως μετά έστειλε ομαδικό μήνυμα προς τα μέλη της τοπικής οργάνωσης να πάνε στα γραφεία της Νίκαιας.

Η απολογία του αναμένεται να συνεχιστεί αύριο Παρασκευή, 21 Ιουνίου.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook