Παρά τον κορονοϊό συνεχίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων – Ετοιμάζουν ζωντανή συνεδρίαση… «από μακριά»

παρά-τον-κορονοϊό-συνεχίζει-το-δημοτι-1018509

Χωρίς προβλήματα παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση, πραγματοποιήθηκε η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων την προηγούμενη Πέμπτη, με βάση τα μέτρα πρόληψης κατά της μαζικής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε κατά μόνας, είτε συγκεντρωτικά με γνωστοποίηση από τη δημοτική παράταξη, προχώρησαν την Πέμπτη στην αποστολή mail και SMS όπου ενημέρωσαν τη γραμματεία του συμβουλίου για την απόφασή τους σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα θέματα προς συνεδρίαση υπερψηφίστηκαν στο σύνολό τους από το σώμα ενώ το Προεδρείο ενημερώθηκε και για το πως τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις στις τυχόν διαφοροποιήσεις τους.

Δημοτικό Συμβούλιο με… τηλεδιάσκεψη  

Παράλληλα, θετικά κρίθηκε η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε επίσης την περασμένη Πέμπτη, μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων, του Δημάρχου Χανίων και των αντιδημάρχων και την ενημέρωση που έλαβαν από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα.

Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο για όσο διαρκέσουν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, να γίνεται από τηλεδιάσκεψη κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνεται δια περιφοράς, μεταξύ και των 49 δημοτικών συμβούλων.

Ωστόσο προς το παρόν, κάτι τέτοιο δε θεωρείται βέβαιο για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση, καθώς θα πρέπει να διευθετηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες για να καταστεί αυτό εφικτό.

Επίσης, δεδομένου της κατάστασης που επικρατεί στα προηγούμενα συμβούλια, θα χρειαστεί να διευκρινιστεί το νέο πλαίσιο που θα γίνεται η συνεδρίαση, πότε θα τοποθετούνται και ποιοι, αλλά και το περιεχόμενο της κάθε συνεδρίασης.

Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook