«Παππούδες και εγγονάκι είχαν για σπίτι τους ένα δανεικό αυτοκίνητο» – Συγκλονίζουν οι περιγραφές εθελοντών από το Ηράκλειο

παππούδες-και-εγγονάκι-είχαν-για-σπί-1430428

Αγάπη: πέντε γράμματα, μια λέξη, το νόημα του κόσμου όλου! Εθελοντές από το Ηράκλειο έχουν ακριβώς αυτή την αποστολή: να πλημμυρίσουν αγάπη όσους την έχουν ανάγκη!

Μέλη της Αποστολής Αγάπης μιλούν για τη δράση της ομάδας αλληλεγγύης που λειτουργεί δυναμικά από τον Ιούνιο 2020. Ιδρυτικά μέλη της είναι η πλειονότητα των εθελοντών από μία πρώην εθελοντική ομάδα που μετά την πρώτη καραντίνα σταμάτησε να λειτουργεί, συσπειρώθηκαν και έμπειροι πλέον συνέστησαν την Αποστολή Αγάπης και συνεχίζουν απρόσκοπτα το εθελοντικό τους έργο.

Τα μέλη της ομάδας βλέπουν καθημερινά εικόνες που προκαλούν θλίψη αλλά και συγκινούν καθώς η ανταπόκριση του κόσμου είναι άνευ προηγουμένου…

Από όσα έχουν ζήσει, ξεχωρίζουν το εξής:

«Ένα περιστατικό μας είχε συγκλονίσει όλους, όπου αφορούσε δυο παππούδες με το εγγονάκι τους. Επί δύο μήνες έμεναν σε ένα δανεικό αυτοκίνητο χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν καθώς το παιδάκι ήθελε ιδιαίτερη φροντίδα αφού ήταν στο φάσμα του αυτισμού. Έφτασε όμως η μέρα που έπρεπε να δοθεί πίσω το αυτοκίνητο και έτσι οι άνθρωποι έμεναν χωρίς «στέγη». Φιλοξενήθηκαν για μερικές μέρες στα γραφεία της Αποστολής Αγάπης και κάποιο πρωινό τους ενημέρωσαν ότι η μαμά του μικρού είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Γερμανίας (εκεί έμενε) σε σοβαρή κατάσταση. Επιθυμία της ήταν να δει για τελευταία φορά το παιδί της. Οικονομική δυνατότητα δεν υπήρχε. Χάρη στην προσφορά μιας μεγάλης αεροπορικής εταιρίας μεταφέρθηκε η γιαγιά με το παιδί στην αγκαλιά της μαμάς. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο παππούς που είχε μείνει πίσω είχε βρει δουλειά και ένα σπίτι και όλα πήραν τον δρόμο τους».

Τα μέλη της ομάδας δηλώνουν χαρούμενοι γιατί ο κόσμος τους έχει αγκαλιάσει, εμπιστευτεί και στηρίζει την κάθε τους κίνηση.

Η κ. Ροδάνθη Διαλυνά αναφέρει πως «προσφορά και αλληλεγγύη δυο δυνατά συναισθήματα που με έμαθαν από παιδί οι γονείς μου. Δεν θα μπορούσα να μην ανήκω σε αυτή την τεράστια οικογένεια της αγάπης και της προσφοράς. Αγαλλίαση ψυχής!».

Η κ. Κατερίνα Κατσαμποξάκη περιγράφει «εντάχθηκα ως βοηθούμενη πριν ένα χρόνο …σε δύσκολη περίοδο για μένα. Πολύ σύντομα ενσωματώθηκα λόγω της εξαιρετικής επικοινωνίας που δημιουργήθηκε κυρίως με την κα Διαλυνά και πλέον η ζωή μου άλλαξε σημαντικά προς το καλύτερο και μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσω να έχω όνειρα δημιουργίας για το μέλλον. Ευχαριστώ ολόψυχα!».

Ο κ. Νικήτας Διαλυνάς περιγράφει «ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι δύο στοιχεία που στις μέρες μας πλέον είναι αναγκαία και πολύτιμα. Χαίρομαι πολύ που μέσα από την Αποστολή Αγάπης μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας και κυρίως στα μικρά παιδιά. Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» σε όλους τους εθελοντές που έχουν αγκαλιάσει το έργο της ομάδας και έχουν βοηθήσει πολύτιμα με την συνεισφορά τους».

Ο κ. Αντώνης Κατσουλάκης αναφέρει «όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου ενώ όταν δίνεις γεμίζει η ψυχή σου!!! Αυτό μου έμαθε η Αποστολή Αγάπης όταν τους γνώρισα σε μια δύσκολη και άσχημη κατάσταση τότε με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι».

Η κ. Κατερίνα Διαλυνά περιγράφει πως «ο μεγάλος στόχος της ζωής μου είναι να προσφέρω υλική και ηθική βοήθεια με βάση την αγάπη και την αλληλεγγύη. Με τη συμμετοχή μου στην ομάδα, εκπληρώνω αυτό τον στόχο και αυτό με γεμίζει χαρά και μου προσθέτει ειρήνη και υγεία».

Η κ. Δέσποινα Οικονόμου περιγράφει «έμαθα στην πράξη και με τον καλύτερο τρόπο ότι ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του!! Η επιλογή μου αυτή να ενταχθώ στην αποστολή αγάπης με έμαθε ότι η αλληλεγγύη ει αι το ομορφότερο δώρο του Θεού!».

Η κ. Τόνια Παπαδάκη αναφέρει «όταν συμπαραστέκεσαι σε αυτόν που δοκιμάζεται από τη ζωή και δίνεις έστω μια ακτίνα ελπίδας σε αυτόν που την έχει χάσει, όταν χαρίζεις ένα χαμόγελο, εκεί που υπάρχει θλίψη και δάκρυ και ειδικά σε παιδιά, τότε νιώθεις πλήρης. Μέσα από το έργο της Αποστολής Αγάπης έχω βρει αυτή την ψυχική και πνευματική πληρότητα».

Οι εθελοντές βρίσκονται δίπλα στον κόσμο προσφέροντας:

  • Σε πάνω από 250 οικογένειες του Ηρακλείου μηνιαίως τρόφιμα, κρέας, είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα και παπούτσια.
  • Χριστούγεννα και Πάσχα ένα πλήρες τραπέζι, λαμπάδες και παιχνίδια για τις οικογένειές τους.
  • Εύρεση εργασίας σε 120 οικογένειες μέσα από την ομάδα και τη σελίδα της ομάδας από το 2020.
  • Σε 15 οικογένειες αναπηρικά αμαξίδια
  • Δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες σε 100 παιδιά.
  • Σε 65 νέους γονείς εξοπλισμό και είδη μπεμπέ.
  • Είδη σπιτιού και έπιπλα για 230 οικογένειες.
  • Πλήρη τη λίστα σχολικών για 500 παιδάκια.
  • Χαλιά, κουβέρτες, σεντόνια και πετσέτες σε 440 οικογένειες που έχουν ανάγκη, σε διάφορες δομές και σε ιδρύματα.
  • Παροχή για δωρεάν δικηγόρο, ψυχολόγο και λογιστή για τις βοηθούμενες οικογένειες.
  • Συσσίτια για 100 άτομα καθημερινά τις ημέρες της καραντίνας.
  • Επί ένα χρόνο καθημερινά προμήθεια με πρωινά σε πάνω από 70 παιδιά (σάντουιτς – σφολιατοειδή και γλυκά).
  • Συμμετέχει σε δράσεις που αφορούν το περιβάλλον.
  • Διοργανώνει αιμοδοσίες.
  • Στήριξη δυο οικογενειών να εκπληρώσουν το όνειρο τους , τον γάμο τους
  • Δράσεις για τα παιδιά όπως ημέρα παιχνιδιού , θέατρο και παιχνίδια σε παιδότοπο

    Αποστολή αγάπης

Τελευταίες δράσεις στήριξης, όπου συμμετείχε η ομάδα:

  • Δωρεάν συσσίτια επί τρεις εβδομάδες στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι μοιράζοντας πάνω από 2000 μερίδες ημερησίως.
  • Ανθρωπιστική βοήθεια στην εμπόλεμη Ουκρανία.
  • Προσφορά κλινοσκεπασμάτων και ειδών ένδυσης και υπόδησης στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα Αλικαρνασσού.

«Το μέλλον είναι μπροστά μας και έρχονται όμορφες δράσεις …», τονίζουν τα μέλη της Αποστολής Αγάπης.

Πληροφορίες: Κων/νου Μητσοτάκη 36 Αμμουδάρα

Facebook: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ | Instragram: apostoli_agapis | Email: [email protected]

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook