Παπαστάμος: Στους Ολυμπιακούς θέλω να δω από κοντά Αντετοκούνμπο και Ναδάλ! | Video

παπαστάμος-στους-ολυμπιακούς-θέλω-να-972945

Μια πρωτότυπη όσο και απολαυστική συνέντευξη έδωσε ο Απόστολος Παπαστάμος. Ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κλήθηκε ν’ απαντήσει σε ιδιαίτερες ερωτήσεις, ξαφνιάζοντας με τις απαντήσεις του!

Μεταξύ άλλων, ο 18χρονος πρωταθλητής είπε για το ποιους αθλητές θα ήθελε να δει από κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε με χιούμορ ότι… κέρασε πίτσες όταν έγινε γνωστό ότι αναβάλλεται η διοργάνωση ενώ μίλησε και για το πανό «road to Tokyo» που του είχαν δώσει οι συναθλητές του στον Ναυτικό Ομιλο πριν από τρία χρόνια.

Ακολουθούν τα όσα είπε ο Παπαστάμος στην ιστοσελίδα Sportsfeed.gr

Για το αν του λείπει η πισίνα: «Ναι, εννοείται. Η αλήθεια είναι ότι στο σπίτι έχω κάνει τα… περισσότερα μπάνια που έχω κάνει ποτέ! Μου λείπει το νερό κι έτσι χρησιμοποιώ πάρα πολλές φορές τη μπανιέρα!».

Για το πώς βιώνει την καραντίνα: «Προσπαθώ να ξυπνώ πάντα την ίδια ώρα, κατά τις 10. Κάνουμε δουλειές στο σπίτι, όπως βάψιμο, όπως έκανε και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης. Γενικά δουλειές. Μετά το μεσημεριανό κάνω μια ελαφριά γυμναστική, τρέχω ή κάνω ποδήλατο. Στο σαλόνι έχω βγάλει τους καναπέδες κι έχω κάνει ένα μικρό γυμναστήριο! Η αλήθεια είναι ότι η μητέρα μου τα βράδια θέλει να καθίσει να δει λίγο τηλεόραση και δεν έχει πού να καθίσει!».

Για το ποια χαρακτηρίζει ως τη μεγαλύτερη δυσκολία στην κολύμβηση: «Η καθημερινότητα, γιατί το κολύμπι είναι ένα άθλημα όπου χρειάζεται όλη τη μέρα να δουλεύεις ουσιαστικά για την προπόνηση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να ξεκουράζεσαι και να πίνεις νερά γιατί με την αερόβια άσκηση χάνεις πολλά υγρά. Θα πρέπει να τρως πολύ, αλλά αυτό είναι το εύκολο κομμάτι! Προσπαθώ να τρώω λαχανικά».

Για τη σωματοδομή που πρέπει να έχει ένας κολυμβητής: «Μα είμαι και το παράδειγμα εγώ, ότι δε χρειάζεται κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι επειδή δεν είμαι και το πρώτο μπόι, γενικά σωματικά δεν είμαι και το καλύτερο σώμα, αυτό που με κάνει κολυμβητή, είναι ότι ξέρω να κολυμπώ πολύ καλά και τα τέσσερα στιλ, γι’ αυτό και κολυμπώ τη μικτή. Εμαθα από πολύ μικρός να κολυμπώ, είχα πολύ καλούς προπονητές και αυτή είναι η ιδιαιτερότητα μου».

Για το αν οι κολυμβητές «κλέβουν» στην προπόνηση: «Μεγάλη ιστορία αυτή! Προσπαθούμε να μην κλέβουμε. Όταν κάνεις πολλά χιλιόμετρα, κάποια στιγμή, εντάξει, κάτι θα κλέψεις, δεν μπορεί! Και ειδικά προς το τέλος οπότε και μετράς αντίστροφα, κάτι θα κλέψεις».

Για το πώς αντέδρασε μετά την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων: «Κέρασα πίτσες! Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα γιατί είχα και ένα μικρό τραυματισμό στην αρχή της χρονιάς και ήταν σα δώρο αυτό. Του χρόνου θα είμαι πιο ώριμος και θα έχω ζήσει περισσότερο την κατηγορία των ανδρών».

Για το τι είναι για τον ίδιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες: «Προπόνηση, άγχος και όνειρο! Είναι σίγουρα όνειρο».

Για το ποιον θα ήθελε να δει από κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό: «Σίγουρα τον Αντετοκούνμπο και άλλους μπασκετμπολίστες, όπως τον Πρίντεζη που θα ήθελα να τον γνωρίσω. Από ξένους, θα ήθελα να δω τον τενίστα, τον Ναδάλ. Αυτό που σκέφτομαι, είναι ότι δεν θέλω να ξεχάσω πράγματα. Από τη στιγμή που θα μπω στο Χωριό μέχρι που θα φύγω, θέλω να τα κάνω όλα εικόνες! Τώρα, δεν ξέρω σε τι φάση θα βρίσκομαι, σίγουρα ένας τελικός είναι ένα μεγάλο όνειρο, αλλά αυτό που κρατώ, είναι ότι θέλω να το ζήσω όσο πιο πολύ γίνεται».

Για το πώς αντέδρασε όταν εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο φίλος του, Κώστας Εγγλεζάκης: «Παίζει να χάρηκα πιο πολύ απ’ ό,τι όταν έπιασα εγώ το όριο! Με τον Εγγλεζάκη μέναμε μαζί σε όλα τα πρωταθλήματα και μοιραστήκαμε όλη την εμπειρία. Θυμάμαι όταν έπιασα εγώ το όριο, βγήκα πίσω στο προθερμαντήριο και με περίμενε εκεί πρώτος και έχει βουρκώσει, έκλαιγε. Και τότε και εγώ σκέφτηκα καλύτερα τι έχω κάνει… Τώρα, όταν έπιασε αυτός το όριο, θυμάμαι ήμουν στην Αθήνα, σ’ ένα καφέ και σχεδόν βούρκωσα, δεν ήξερα τι να κάνω. Ήταν στη Γαλλία, τον έπαιρνα συνεχώς τηλέφωνα, μιλήσαμε, είχε πολλή ένταση και εκείνος εκείνη τη στιγμή. Τα είπαμε μετά πιο καθαρά».

Για ένα πανό «road to Tokyo» που έχει σε τοίχο του σπιτιού του: «Αυτό μου το είχαν φτιάξει οι συναθλητές μου πριν από τρία χρόνια, μου το είχαν φέρει όταν πήρα το πρώτο μου πανευρωπαϊκό μετάλλιο, στο αεροδρόμιο, όταν γύρισα. Τότε έλεγε «road to Tokyo» και από τότε το ‘χω κρεμασμένο στον τοίχο. Το «final» το πρόσθεσα αργότερα εγώ!».

Για το αν περίμενε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ: «Το είχα στο μυαλό μου. Η αλήθεια είναι ότι το είχα, αλλά πριν κολυμπήσω δεν περιμένω ποτέ κάτι. Εχω μάθει να κολυμπώ χωρίς να περιμένω κάτι».

Για το αν σκέφτεται να προσεγγίσει κοπέλα χάρη στο παγκόσμιο ρεκόρ: «Οχι! Δεν θέλω να γίνει έτσι. Δεν ξέρω».

Για το ποιο τραγούδι άκουγε στην καραντίνα: «Το «Bored in the house». Είναι νομίζω το τραγούδι της καραντίνας. Εχω επηρεαστεί όμως πολύ κι απ’ τον αδερφό μου και ακούω Travis Scott. Εχω κολλήσει πολύ και με το καινούργιο του τραγούδι».

Για το αν του «κόλλησε» το «Bored in the house» από την εφαρμογή Tik Tok: «Οχι, είμαι ένα κλικ όμως πριν την «κατεβάσω»!».

Για το θέμα που θα μπορούσε να μιλά πολλές ώρες χωρίς να σταματά: «Πολύ συχνά μιλάμε για πάρτι, να διοργανώσουμε πάρτι, μιλάμε άπειρες ώρες. Πρόσφατα είχα μια τέτοια συζήτηση για πολλές ώρες!».

Για το τι θα άλλαζε πάνω του: «Θα άλλαζα τα μαλλιά μου σίγουρα!».

Για το ποια διάσημη θα της ζητούσε να βγουν ραντεβού: «Ίσως την Τάμτα!».

Για το ποιο φαγητό θα έτρωγε για το υπόλοιπο της ζωής του αν είχε μονάχα μία επιλογή: «Θα έβαζα σίγουρα το μπουρέκι και το μουσακά. Και καλιτσούνια!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook