Πάπας Φραγκίσκος: «Mακάβρια οπισθοδρόμηση της ανθρωπότητας» ο πόλεμος στην Ουκρανία

πάπας-φραγκίσκος-mακάβρια-οπισθοδρό-1326178

Μια «μακάβρια οπισθοδρόμηση της ανθρωπότητας», χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία ο πάπας Φραγκίσκος, σε ομιλία του την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Είπε ότι η εισβολή τον έκανε «να υποφέρει και να κλάψει» και ζήτησε ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απομάκρυνση των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο χαλυβουργείο της Μαριούπολης. «Υποφέρω και κλαίω, σκεπτόμενος τους πολίτες της Ουκρανίας. Σκέφτομαι, ιδίως, τους ασθενέστερους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Φτάνουν ειδήσεις που αφορούν παιδιά, τα οποία εκτοπίζονται και απελαύνονται», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

Ο ποντίφικας κάλεσε όλους τους πιστούς να προσεύχονται κάθε ημέρα και υπογράμμισε ότι σκέφτεται συνεχώς την Μαριούπολη, «την πόλη αυτή η οποία βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε, με βάρβαρο τρόπο».

Ο πάπας ζήτησε, για μια ακόμη φορά «να μην αποδεχθεί, κανείς, την λογική της βίας και την διεστραμμένη δίνη των όπλων» και «να μπορέσει να ακολουθηθεί η οδός του διαλόγου και της ειρήνης».

Πάντως, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, εκκένωση από τη Μαριούπολη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Το συμβούλιο και ο κυβερνήτης του πολιορκημένου λιμανιού είπαν στους κατοίκους που ήθελαν να φύγουν να είναι έτοιμοι στις 4 το απόγευμα, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook