Παπαϊωάννου για το σεισμό στο Αρκαλοχώρι: «Με τη φύση δεν υπογράφεις συμβόλαιο»

παπαϊωάννου-για-το-σεισμό-στο-αρκαλοχ-1301826

Για την εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ενημερώθηκε ο Δήμαρχος σε συνάντηση που είχε με τον σεισμολόγο του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών στη Θεσσαλονίκη, Χρήστο Παπαϊωάννου.

Για την εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης σε συνάντηση που είχε με τον σεισμολόγο του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών στη Θεσσαλονίκη, Χρήστο Παπαϊωάννου, ο οποίος βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι.

Όπως επισήμανε στον κ. Φραγκάκη ο κ. Παπαϊωάννου, οι πολίτες βιώνουν μια σεισμική δραστηριότητα, η οποία είναι λογικό να προκαλεί ανησυχία, ωστόσο δεν θα πρέπει να προκαλεί πανικό.

Η διέγερση από το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου είναι μια κατάσταση που θα διαρκέσει 3 – 4 μήνες περίπου, σύμφωνα με τον ίδιο, χαρακτηρίζοντας ακόμα και τους πολλούς μικρούς σεισμούς, φαινόμενο φυσιολογικό.

Σε ερώτηση του Δημάρχου για το τι πρέπει να περιμένουμε από εδώ και στο εξής, ο κ. Παπαϊωάννου σχολίασε χαρακτηριστικά, ότι με τη φύση δεν υπογράφεις συμβόλαιο, όμως σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις και τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν ο κίνδυνος στην περιοχή πέρασε.

Ο κ. Φραγκάκης τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη του αυτή στο Δήμο, στο πλαίσιο της επαφής που επιδιώκει να έχει με σεισμολόγους για την ενημέρωση του σχετικά με την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων μηνών.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook