Παπάγια: Μπορεί να μην έχει τέλεια γεύση αλλά χαρίζει 4 οφέλη στον οργανισμό σου

παπάγια-μπορεί-να-μην-έχει-τέλεια-γεύσ-1419981

Πριν απορρίψεις το εξωτικό αυτό φρούτο, μάθε τα 4 δυνατά οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας

H παπάγια είναι ένα τροπικό φρούτο που πιθανότατα το σκέφτεσαι κάπου σε μια αμμουδερή παραλία με ζεστό καιρό. Η προέλευσή του είναι από το Μεξικό ωστόσο, καλλιεργείται επίσης και σε άλλα μέρη όπως η Χαβάη, η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Νότια Φλόριντα. Εκεί το φρούτο αυτό μπορεί να αναπτυχθεί όλο τον χρόνο.

Η παπάγια είναι γνωστή για την όχι και τόσο όμορφη γεύση και μυρωδιά της. Μπορεί όμως εκ πρώτης ανάγνωσης να παίρνει Χ στην επιλογή σου, όμως θα αλλάξεις γνώμη αν μάθεις πόσα θρεπτικά οφέλη έχει για τον οργανισμό σου. Η παπάγια χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για ιατρικούς σκοπούς, για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων του πόνου και της ανωμαλίας της περιόδου, ακόμη και πιο σοβαρών καταστάσεων όπως της ελονοσίας. Αν και η αποτελεσματικότητα αυτών των συγκεκριμένων θεραπευτικών χρήσεων δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το φρούτο έχει ισχυρά οφέλη για την υγεία.

Τα πορτοκάλια δεν έχουν μόνο βιταμίνη C, έχουν και εσπεριδίνη- Μάθε τι είναι

Πριν απορρίψεις το εξωτικό αυτό φρούτο, μάθε τα 4 δυνατά οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας.

1. Είναι πλούσια σε πολλά αντιοξειδωτικά

Αυτό το λαμπερό πορτοκαλί φρούτο έχει εντυπωσιακά επίπεδα αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών A, C και E, που συνεργάζονται για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και να αποτρέψουν την οξείδωση της χοληστερόλης, η οποία είναι απαραίτητη για τις αρτηρίες μας. Αυτά μπορούν επίσης να μειώσουν τη φλεγμονή, καθιστώντας τις παπάγια μια έξυπνη προσθήκη σε μια δίαιτα κατά της αρθρίτιδας.

2. Παρέχει φυτικές ίνες για την προώθηση της καλής υγείας του εντέρου

Η παπάγια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη ρύθμιση της πέψης και την προώθηση του αισθήματος κορεσμού. Το φρούτο αυτό αποτελείται επίσης από 88% νερό, το οποίο βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου.

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Μιλώντας για την υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, η παπάγια έχει αποδειχθεί ως ανοσοδιεγερτικό (ουσία που βοηθά στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος). Είναι μια εξαιρετική πηγή βήτα καροτίνης, ενός αντιοξειδωτικού που έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την υγεία του ανοσοποιητικού.

4. Η παπάγια είναι ένα φυσικό μαλακτικό κρέας

Η παπάγια περιέχει το ένζυμο παπαΐνη, το οποίο μπορεί φυσικά να διασπάσει τις σκληρές ίνες του κρέατος. (Η παπαΐνη είναι ο λόγος για τον οποίο μυρίζει τόσο άσχημα!).

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook