Παπαδογιάννης: Πρώτη προτεραιότητα ο ΟΑΚ να λάβει και πάλι κυρίαρχο ρόλο – Τι είπε για ΒΟΑΚ-φράγμα Βαλσαμιώτη

Τις πρώτες προτεραιότητες και την κατεύθυνση που θα έχει η νέα διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, ανέπτυξε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Άρης Παπαδογιάννης, στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6, με τον Περικλή Κουκλάκη.

Ο κ. Παπαδογιάννης τόνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η πρώτη σειρά επαφών με τους διευθυντές και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΚ, εν μέσω και της δύσκολης και πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει επιβάλλει ο κορονοϊός, ενώ όπως είπε γίνεται σκληρή δουλειά από όλους για να στοιχειοθετηθούν τα όσα έχει να κάνει ο Οργανισμός στο επόμενο χρονικό διάστημα. Είπε δε ότι όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι ανοιχτοί και ότι ο οργανισμός έχει συνέχεια, για να μπορεί να επανέλθει δυναμικά.

Υπογράμμισε ότι η κατεύθυνση που έχει η νέα διοίκηση και την έχει περάσει και στα όργανα του, είναι ο ΟΑΚ να καταστεί και πάλι κυρίαρχος φορέας στα έργα της Κρήτης που τόσα χρόνια διαχειριζόταν και τόνισε πως η υποβάθμιση της προηγούμενης περιόδου θα αντιστραφεί. “Σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε σκληρά και πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδογιάννης.

ΒΟΑΚ

Ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΑΚ, αναφέρθηκε και σε μερικά από τα κρίσιμα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Οργανισμός στο επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων οι αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο από τις περυσινές θεομηνίες και ο νέος ΒΟΑΚ, όπου τόνισε ότι αν και η αρμοδιότητα μετατοπίστηκε στη νεοσύστατη επιτροπή του Υπουργείου Υποδομών, ο ΟΑΚ είναι αυτός που έχει την τεχνογνωσία και την πείρα και θα πρέπει να διεκδικήσει την ευθύνη που του αναλογεί, για να είναι και βιώσιμος σαν οργανισμός.

Συγκεκριμένα για τον ΒΟΑΚ, ο κ. Παπαδογιάννης τόνισε ότι με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, το σημαντικό έργο υποδομής και ανάγκης για την Κρήτη, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και η νέα χάραξη που προωθείται, βασίζεται στις μελέτες που έχει κάνει ο ΟΑΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια και άρα θα πρέπει να κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου.

Φράγμα Βαλσαμιώτη

Στις πρώτες προτεραιότητες του οργανισμού, ο κ. Παπαδογιάννης ενέταξε και το φράγμα Βαλσαμιώτη στον Βατόλλακο, που ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να γίνει λειτουργικό και αποτελεσματικό για την περιοχή, καθώς όπως είπε, έχουν δοθεί πολλά λεφτά και σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν τιμά κανένα η εικόνα που έχει.

«Σαφέστατα υπάρχουν ευθύνες όλα αυτά τα χρόνια για την κατάσταση του ταμιευτήρα, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε και το πόσο ανάγκη έχει όλη η πεδιάδα να λειτουργεί το έργο αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών.», συμπλήρωσε και είπε ότι αν και η προηγούμενη διοίκηση δεν ήθελε να παραλάβει το έργο επίσημα -λόγω των τεχνικών δυσλειτουργιών του-, θα πρέπει να κινηθούν τάχιστα όλες οι διαδικασίες για να μπορεί να παρέμβει ο οργανισμός και το φράγμα να επιτελέσει επιτέλους τον ρόλο του.

zarpanews.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 11 Απριλίου
Επόμενο άρθροΧάνουν τα 800 ευρώ πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ