Παπαδογιάννης: Ο Σημανδηράκης απαξιώνει την αντιπολίτευση – Θα τον στηρίξουμε στα «καλά»

παπαδογιάννης-ο-σημανδηράκης-απαξιώ-863801

Με επιθετική διάθεση κατά της δημοτικής αρχής εμφανίστηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χανίων, Άρης Παπαδογιάννης, στον «αέρα» της ενημερωτικής εκπομπής του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Ο Άρης Παπαδογιάννης με αφορμή τα όσα έγιναν στην περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην ανακοίνωση που εξέδωσε (δείτε ΕΔΩ), εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του Δημάρχου Χανίων και της παράταξής του που όπως είπε, με την κάλυψη του νόμου δε σέβεται τους άγραφους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας και υποβαθμίζει το συμβούλιο.

«Στα Χανιά ζούμε την απόλυτη εφαρμογή του Νόμου, αλλά με έναν τρόπο άκρως αντιδημοκρατικό», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Παπαδογιάννης αναφερόμενος στις τροποποιήσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση στον Κλεισθένη για την αυτοδιοίκηση, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο οι παρατάξεις που συνεργάζονται στη δημοτική αρχή να δρουν μία ως πλειοψηφία και μία ως μειοψηφία.

Μάλιστα τόνισε ότι, «ο κ. Σημανδηράκης δείχνει πλήρη απαξίωση και ασέβεια απέναντι στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης» αναφερόμενος στη διαδικασία και τα… παρατράγουδα που ακολούθησαν, για τον ορισμό μελών στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Χανίων, την ΚΥΔΩΝ Α.Ε. και το ΔΗΠΕΘΕΚ.

Ο κ. Παπαδογιάννης κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι προσπάθησε να μπλοκάρει τις διαδικασίες για ανάδειξη μελών από την αντιπολίτευση, ενώ σε σχόλιο ακροατή, ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει από την παράταξή του στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, όταν μαζί με την παράταξη του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη άφησαν εκτός της Οικονομικής Επιτροπής την παράταξη Σαρρή, απάντησε ότι αυτό προέβλεπε τότε η νομική διαδικασία.

«Η παράταξή μας, που την εμπιστεύτηκε και μας εξέλεξε με την πιο μεγάλη πλειοψηφία στο συμβούλιο ο χανιώτικος λαός, θεώρησε πως έπρεπε να αποχωρήσουμε από τη διαδικασία διαμαρτυρόμενοι για τα όσα συνέβησαν, για να δείξουμε την αντίθεσή μας σε τέτοιες πρακτικές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδογιάννης.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Απάντηση… τα Χανιά μας», προέτρεψε τον Παναγιώτη Σημανδηράκη «να εφαρμόσει άλλη τακτική στα συμβούλια και να αρχίζει να δρα σαν Δήμαρχος όλων των Χανιωτών, να εκφράζει όλους τους δημότες, ακόμα και αυτούς που δεν τον στήριξαν στις εκλογές».

Διαβεβαίωσε δε ότι πρόκειται να στηρίξει τη δημοτική αρχή σε όλες εκείνες τις αποφάσεις που θα είναι «καλές» για το σύνολο των Χανιωτών, φέρνοντας ως παράδειγμα και τα όσα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος για την αξιοποίηση και ήπια εκμετάλλευση των πολιτιστικών-αρχαιολογικών χώρων της πόλης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook