Παπαδογιάννης: Αναγκαία η «συνεννόηση» μεταξύ Δήμου Χανίων, κυβέρνησης και ΚΕΔΕ για τους κοινόχρηστους χώρους το φετινό καλοκαίρι

παπαδογιάννης-αναγκαία-η-συνεννόησ-969925

Με αφορμή την «επανεκκίνηση» της τοπικής οικονομίας από το πανδημικό lockdown ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Χανίων «Η Απάντηση… Τα Χανιά μας» Άρης Παπαδογιάννης, με παρέμβαση του, επισημαίνει «την ανάγκη ανάληψης Πρωτοβουλιών, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται, από τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο covid-19 και στα Χανιά».

Πέραν των ήδη δρομολογημένων από την Δημοτική αρχή μέτρων, που έχουν ανακοινωθεί για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, τις οποίες η Δημοτική του Παράταξη του έχει δηλώσει ότι στηρίζει -καταγράφοντας συγκεκριμένες παρατηρήσεις- ο κ. Παπαδογιάννης, τονίζει ακόμη την ανάγκη «ο Δήμος Χανίων, στο μέτρο του εφικτού, να επανεξετάσει μεταξύ άλλων και το θέμα των υπό παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων – προς τις επιχειρήσεις – που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της παλιάς πόλης των Χανίων, στη λογική που και η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών, δείχνει ότι προκρίνει».

Οι επιχειρήσεις, συνεχίζει ο κ. Παπαδογιάννης «σε κάθε περίπτωση και υπό την αδήριτη ανάγκη της εξασφάλισης της αρμονικής συνύπαρξης, πολιτών – πεζών και διερχόμενων οδηγών – με τις επιχειρηματικές δράσεις, θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν με διαφορετική «ματιά», απ’ ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα, με τρόπο που οι δυο πλευρές – Δήμος Χανίων και Επιχειρήσεις – μπορούν και πρέπει να συναποφασίσουν», με κοινό στόχο,  ν΄ αντιμετωπιστεί επαρκώς  η πρωτόγνωρη κατάσταση που δείχνει να διαμορφώνεται, για την συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών επιχειρήσεων.

Η δημοτική παράταξη τέλος ζητά ο Δήμος Χανίων, «να έρθει άμεσα σε συνεννόηση τόσο με την Κ.Ε.Δ.Ε. όσο και με το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να βρεθεί ο κοινός τόπος, που θα συμβάλει στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν της όλα τα παραπάνω και θα μπορέσει να κρατήσει «ζωντανές» επιχειρήσεις αλλά και θέσεις εργασίας που αυτή την ώρα πλήττονται».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook