Παπαδεράκης: Το Φεστιβάλ Γης δεν θα επηρεάσει τον τζίρο του λιμανιού – Δεν έχω καταλάβει γιατί δημιουργούνται αντιδράσεις

παπαδεράκης-το-φεστιβάλ-γης-δεν-θα-επη-1190567

Στο ZarpaRadio 89,6 και στον Δημήτρη Παππά μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας, Εμπορίου και Κοινωνικής Οικονομίας και πρόεδρος της Περιφερειακής Αναπτυξιακής, Αντώνης Παπαδεράκης.

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για το Φεστιβάλ Γης το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στις 20 Ιουλίου, στη Δυτική Τάφρο. Ωστόσο αρκετές είναι οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών της παλιάς πόλης, οι οποίοι πριν λίγες ημέρες εξέφρασαν την αρνητική στάση τους απέναντι στη διοργάνωση και μάλιστα μαζεύουν υπογραφές για την διαμαρτυρία τους (δείτε εδώ και εδώ).

Ο κ. Παπαδεράκης από την πλευρά του, επισημαίνει πως το Φεστιβάλ Γης, δεν θα επηρεάσει τον τζίρο του λιμανιού καθώς απώτερος σκοπός του είναι η προβολή του τόπου μας.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Δεν έχω καταλάβει για ποιον λόγο δημιουργούνται αντιδράσεις. Μου προκαλεί εντύπωση γιατί η διοργάνωση και ο τόπος και ο χρόνος ήταν γνωστός για πάνω από ενάμιση μήνα. Δεν έχω λάβει κάποια επιστολή ή παράπονα, ούτε εγώ ούτε οι διοργανωτές. Διάβασα μία επιστολή μόνο μέσω του Τύπου. Θέτουν ζητήματα για το πάρκινγκ, το ποιο ουσιαστικό.

Στην παλιά πόλη γίνονται μία σειρά από εκδηλώσεις, με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να γίνεται καμία εκδήλωση. Οι ενστάσεις μου είναι σε έναν βαθμό κατανοητές αλλά πρέπει να συζητιούνται αυτά. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να θεωρεί ότι είναι θεματοφύλακας του Α και του Β. Έχουμε ραντεβού την Δευτέρα και θα τα συζητήσουμε.

Πάντως, το οικονομικό πλήγμα των επιχειρήσεων, δεν ισχύει. Στη διοργάνωση δεν θα έχουμε ούτε φαγητά ούτε, εστιατόρια. Η προσέλευση κόσμου ίσα ίσα θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις του λιμανιού γιατί μετά την εκδήλωση ο κόσμος θα πάει να φάει και να διασκεδάσει περαιτέρω. Η ένσταση δεν στέκει. Αν κάποιος τώρα εκεί αγοράσει ένα μέλι, ένα παγωτό, δεν θα επηρεάσει τον τζίρο του λιμανιού.

Την έγνοια που έχουν αυτοί και για την παλιά πόλη και για τον τόπο την έχουν και οι θεσμικοί φορείς και αυτό δεν μπορούν να το αμφισβητήσουν»

Όπως τόνισε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, το Φεστιβάλ Γης είναι μία διοργάνωση η οποία έχει καινοτόμα στοιχεία σε σχέση με τον Αγροτικό Αύγουστο στην οποία μάλιστα μετά από πάρα πολλά χρόνια συμμετέχουν όλοι οι δήμοι του νομού Χανίων, με την περιφέρεια και το Επιμελητήριο.

«Είναι μία συνάντηση θεσμικών φορέων στο να κάνουν μία κοινή δραστηριότητα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα δώσει συνέχεια και σε άλλα θέματα πιο σημαντικά για τον νομό μας, όπως τον τουρισμό και την παραγωγή.

Σε ότι αφορά τον χαρακτήρα της διοργάνωσης, η οποία έρχεται ως συνέχεια του Αγροτικού Αυγούστου, ο κ. Παπαδεράκης υποστήριξε πως «Ο αγροτικός Αύγουστος είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια είχε πάρει μορφή Λαϊκής Αγοράς. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει αξία και αυτό. Η αλλαγή του τίτλου έχει ως στόχο την αποδέσμευση τη χρονική διεξαγωγή του. Ο Αγροτικός Αύγουστος γινόταν αναγκαστικά τον Αύγουστο. Θέλουμε να απελευθερώσουμε την χρονική δέσμευση της γιορτής αυτής. Φέτος γίνεται 20 Ιουλίου, του χρόνου μπορεί να γίνει είτε πιο πριν, είτε πιο μετά» είπε.

Οι προθέσεις του «Φεστιβάλ Γης»

«Ο καθένας μπορεί να δείξει αυτό που μπορεί να κάνει και να πάρει μία θετική ανάδραση» τόνισε ο κ. Παπαδεράκης.

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους κατοίκους του νομού, στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες ακόμα και σε παιδιά. Υπάρχουν δραστηριότητες οι οποίες θα είναι ωφέλιμες για τους ξένους να δουν τον τόπο μας σε μία συμπυκνωμένη μορφή καθώς ο κάθε δήμος, στο περίπτερό του θα προβάλλει αυτό που ιεραρχεί στην περιοχή του, είτε είναι φυσικός πλούτος είτε πολιτιστικές δραστηριότητες.

Για τα παιδιά θα υπάρχουν διάφορες δράσεις, δημιουργική απασχόληση με εικαστικό χαρακτήρα, με συγκεκριμένες θεματικές όπως τη φύση, το περιβάλλον, τα προϊόντα.

Η συμμετοχή όλων των δήμων μαζί έχει τον χαρακτήρα να δημιουργήσει τον ευγενή ανταγωνισμό. Ουσιαστικά, αυτό που επιδιώκει το Φεστιβάλ είναι να δώσει μία εικόνα αισιοδοξίας και περηφάνειας για τον τόπο μας». κατέληξε.

zarpanews.gr

One thought on “Παπαδεράκης: Το Φεστιβάλ Γης δεν θα επηρεάσει τον τζίρο του λιμανιού – Δεν έχω καταλάβει γιατί δημιουργούνται αντιδράσεις

  1. Ποιοί έχουν έγνοια γιά την Παλιά Πόλη;Οι κατ/χες και τα εμπορικά;Δεν είμαστε με τα καλά μας(γνωστό αυτό)!Δεν έχουν αφήσει πεζοδρόμιο γιά πεζοδρόμιο που να μην το κλείνουν με τα τροχοφόρα τους και τώρα τελευταία κλείνουν και δρόμους με τα τραπεζοκαθίσματά τους(βλ.αρχή Κανεβάρο)!Οχι πεζός,ούτε…γάτης δεν μπορεί να περάσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook