Παπαδεράκης: Έχουμε ξεπεράσει τις δυνατότητές μας για την αποκατάσταση των ζημιών

παπαδεράκης-έχουμε-ξεπεράσει-τις-δυν-865309

Αισιόδοξος για τα όσα έχουν ήδη γίνει αλλά και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ενόψει χειμώνα, εμφανίστηκε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης, στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης, μίλησε για τα όσα ειπώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης, σχετικά με την ετοιμότητα του νομού Χανίων για την ερχόμενη χειμερινή περίοδο, τις αποκαταστάσεις στις περιοχές που παραμένουν ζημιές από τη θεομηνία και τον ρόλο της Περιφέρειας.

«Είναι βασικό ότι έχει καθαριστεί ένα εξαιρετικά μεγάλο μέρος των ρεμάτων σε όλη την Π.Ε. Χανίων, κάτι που θα βοηθήσει κατά τις βροχοπτώσεις να διοχετεύονται καλύτερα τα νερά», είπε μεταξύ άλλων για τις εργασίες που πραγματοποιεί η Αντιπεριφέρεια Χανίων, ενώ τόνισε ότι «έχουν γίνει τα ανθρωπίνως δυνατά για την προετοιμασία μας για τον χειμώνα».

Ξεκαθάρισε πάντως πως «σίγουρα δεν διασφαλίζει κανείς ότι είμαστε 100% έτοιμοι, οι περιοχές που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα».

«Χρειάζεται η συνεργασία φορέων, συνεργείων και των πολιτών για να προλάβουμε τη χειμερινή περίοδο, αλλά και αντιμετωπιστούν οι όποιες δυσκολίες προκύψουν και προπάντων να μην κυριαρχήσει πανικός», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Δεν αξιοποιήθηκε στο μέγιστο η υπηρεσία του Υπ. Υποδομών στην Κρήτη

Δεν υπήρξε σταθερή στήριξη στις τεχνικές υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης από την υπηρεσία που συστάθηκε στην Κρήτη από το Υπουργείο Υποδομών μετά και τις θεομηνίες, τόνισε ο κ. Παπαδεράκης, που εξήγησε ότι η υπηρεσία ασχολήθηκε κυρίως με φθορές σε κτίρια πολιτών και επιχειρήσεων και σε κτίσματα και όχι τόσο στην έμπρακτη βοήθεια στους φορείς.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook