Παντρεμένος με Κρητικιά ο σταθμάρχης του μετρό που ξυλοκοπήθηκε στην Ομόνοια

παντρεμένος-με-κρητικιά-ο-σταθμάρχης-1164375

Τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το περιστατικό με τον βάναυσο ξυλοδαρμό του 53χρονου σταθμάρχη του μετρό της Αθήνας από δύο νεαρούς άνδρες, στον σταθμό της Ομόνοιας.

Την ίδια ώρα, συγκλονισμένοι είναι οι συγγενείς του 53χρονου άνδρα στο Ηράκλειο από όπου κατάγεται η σύζυγός του. Οι εξ αγχιστείας συγγενείς του στην Κρήτη δεν μπορούν να πιστέψουν το μέγεθος της βαναυσότητας που επέδειξαν σε βάρος του οι δύο νεαροί, με αφορμή μία παρατήρηση, την οποία – λόγω της ιδιότητάς του – όφειλε να κάνει.

Οι εικόνες του ανελέητου ξυλοδαρμού προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του 53χρονου.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στην πλατφόρμα του σταθμού στην Ομόνοια, όταν ο εργαζόμενος στη ΣΤΑΣΥ ζήτησε από τους δύο νεαρούς να φορέσουν την προστατευτική μάσκα όπως επιβάλλουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του ίδιου του 53χρονου για το πρωτοφανές περιστατικό.

«Θυμάμαι ότι φώναζα «φτάνει» και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος . Έφαγα κάτι κλωτσιές μέσα στη μέση και σα να μου κοπήκανε τα πόδια. Από ό,τι έμαθα αργότερα και ο αστυνομικός βάρδια που ήταν εκεί το παιδί κατέβηκε αλλά επειδή είναι μεγάλος σταθμός η Ομόνοια κι έχει πολλές εξόδους δεν τους πρόλαβε».

Με τρεμάμενη φωνή ο υπάλληλος του μετρό συνεχίζει την περιγραφή του: «Έβριζαν. Εγώ εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχα να προστατευτώ όσο μπορούσα και να δω που θα τελειώσει. Όπως ήμουν πεσμένος μου χτυπάγανε το κεφάλι από τη δεξιά πλευρά, το σαγόνι, τη μύτη και μου έριξαν κλωτσιά στην πλάτη».

Ο 53χρονος εργαζόμενος υπέστη κατάγματα όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του Ερυθρού Σταυρού. «Μου έκαναν εξετάσεις: δύο κατάγματα στη μύτη, ένα κάταγμα στην κάτω γνάθο δεξιά και τρεις ραγισμένους σπονδύλους και μώλωπες και όλα τα υπόλοιπα στο πρόσωπο… Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω. Μιλάω κάπως ψευδά κι έχω συνέχεια νοσοκομεία» τόνισε ο εργαζόμενος του Μετρό.

Εξήγησε δε ότι δεν δήλωσε στους δράστες ότι ήταν υπάλληλος του Μετρό επειδή έχει προηγηθεί ένα συμβάν με συναδέλφους του, ελεγκτές. «Δεν τους το δήλωσα, απλώς τους έκανα αυτή την παρατήρηση. Δεν περίμενα ότι θα εξελιχθεί έτσι».

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook