Παντελής Πετσετάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει βουλευτή στα Χανιά» – Τι είπε για τις εκλογές και το αν υπάρχουν… λεφτά | Video

παντελής-πετσετάκης-το-πασοκ-θα-εκλέ-1688902

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά, Παντελής Πετσετάκης. Ο κ. Πετσετάκης δήλωσε πως το κόμμα του θα εκλέξει βουλευτή στα Χανιά στις επερχόμενες εκλογές:

«Το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να πιάσει διψήφιο ενισχυμένο ποσοστό. Εγώ θεωρώ ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και πως όσο περνούν οι μέρες ο αρχηγός μας πείθει τον κόσμο και βρίσει απήχηση στην κοινωνία. Και στα Χανιά θα βγάλουμε μια έδρα στις επερχόμενες εκλογές. Το θέμα δεν είναι αν θα υπάρχει κυβέρνηση, αλλά τί θα εφαρμόσει. Δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά πολιτικής. «

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι το βασικό πρόβλημα της κοινωνίας που εισπράττει ο ίδιος από τις επαφές του είναι το οικονομικό:

«Το βασικό πρόβλημα είναι το οικονομικό, το εισόδημα δεν επαρκεί. Εμείς προτείνουμε από το 2024 να υπάρχει νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων με αυξήσεις. Προτείνουμε για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους να επαναφερθεί το ΕΚΑΣ που είχε θεσπίσει το ΠΑΣΟΚ. Είναι δίκαιο να επανέλθει, όταν ο πληθωρισμός τρέχει. Το πραγματικό εισόδημα έχει μεσοσταθμικά μειωθεί κατά 7% στη χώρα και το λέει ο ΟΑΣΑ. Αλλά το βλέπουμε και απλά πηγαίνοντας στο σουπερμάρκετ. Ο μισθός μιας οικογένειας φτάνει ως τις 15 του μήνα. Σε όλα αυτά θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στα Χανιά, στη επίσκεψή του που θα κάνει το Σάββατο».

Ο κ. Πετσετάκης απάντησε και στο αν τελικά υπάρχουν ή όχι λεφτά για κάποιες παροχές, τόνισε όμως πως σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις:

«Προχθές ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος έστειλε μια επιστολή με την οποία ζητούσε από τους πολιτικούς αρχηγούς να είναι φειδωλοί στις υποσχέσεις. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι από το 2024 επανέρχεται το Σύμφωνο Σταθερότητας που είχε σταματήσει λόγω covid. Και θα επανέλθει η δημοσιονομική σταθερότητα. Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει σχεδιάσει ο Χανιώτης Νίκος Χριστοδουλάκης, που όταν ήταν υπουργός Οικονομικών είχε αφήσει το στίγμα του στην κοινωνία και ήταν προοδευτικές αλλά διατηρούσαν τη σταθερότητα. Το ΠΑΣΟΚ όσα λέει, τα δώδεκα σημεία που προτείνουμε, τα έχει κοστολογήσει και είναι δίκαια για τη μεσαία τάξη και τους ασθενέστερους.

Λέμε να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα, είναι δίκαιο. Να μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγαθά πρώτης ανάγκης. Η ΝΔ λέει ότι το μέτρο αυτό δεν πέτυχε σε άλλες χώρες και γι’ αυτό δεν θα πετύχει στην Ελλάδα. Εμείς λέμε, ας το δοκιμάσουμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα, για ένα εξάμηνο για παράδειγμα και να δούμε τι επίδραση θα έχει στις τιμές και τα δημόσια έσοδα».

Τέλος, ο Χανιώτης οικονομολόγος επισήμανε πως οι υποψήφιοι του κόμματος στα Χανιά έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Χανιώτες να βρεθούν στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει το Σάββατο στην οδό Μουσούρων:

«Είμαστε πραγματικοί σύντροφοι, πηγαίνουμε περιοδείες μαζί, βρισκόμαστε στο εκλογικό κέντρο του κόμματος με τον κόσμο και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μεταξύ μας. Εμείς καλούμε όλο τον κόσμο στο εκλογικό μας κέντρο, στην Κυδωνίας 15-17 να μας βρει και  να μας μιλήσει. Και το Σάββατο στις 7 το βράδυ στον Κάτωλα, καλούμε όλους τους Χανιώτες στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook