Παντελής Πετσετάκης: «Παρασύρθηκα» από τον Παναγιώτη Σημανδηράκη, «Για τα Χανιά»

παντελής-πετσετάκης-παρασύρθηκα-α-856381

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χανίων Παντελής Πετσετάκης στο zarpanews.gr: Συστήνει τον εαυτό του στους Χανιώτες, δηλώνει ότι… «παρασύρθηκε» από τον Παναγιώτη Σημανδηράκη και εκμυστηρεύεται πως στο πρώτο άκουσμα της υποψηφιότητάς του, χάρηκαν μόνο… οι θείες απ’ το χωριό!

Ερώτηση: Πώς αποφασίσατε να είστε υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και γιατί με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Σημανδηράκη;

Απάντηση: Μα, παρασύρθηκα … ο Παναγιώτης Σημανδηράκης είναι ένας έξυπνος και δραστήριος συνάδελφος οικονομολόγος με μεγάλη πειθώ και φρέσκα οράματα και ένιωσα ξαφνικά απαραίτητος σε όλο αυτό.

Ερώτηση: Ποια είναι η στάση της οικογένειάς σας και των κοντινών σας ανθρώπων, απέναντι στην υποψηφιότητά σας;

Απάντηση:Βασικά αντέδρασαν οι περισσότεροι  -μόνο κάτι θείες στο χωριό μου χάρηκαν- ιδιαίτερα όταν έβλεπαν τα φυλλάδια με τη φωτογραφία μου… Στη συνέχεια ακολούθησε η εμπιστοσύνη των δικών μου ανθρώπων ότι έκανα την ορθή επιλογή. Άλλωστε με ξέρουν τόσα χρόνια ότι πράττω για το κοινό συμφέρον.

Ερώτηση: Ποιο θεωρείτε το νούμερο ένα ζήτημα των Χανίων που πρέπει να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα ο νέος Δήμαρχος;

Απάντηση: Τους δημότες – πολίτες σε μια ισότιμη βάση. Να εξαλειφθούν οι ανισότητες είτε γεωγραφικές -ανά δημοτική ενότητα- είτε οποιουδήποτε είδους.

Τα Χανιά είναι μια πόλη με μεγάλη προίκα κι αυτό που με αγανακτεί είναι η λαβυρινθώδης και η συχνά διαπλεκόμενη διαδικασία που πολλές φορές πολλαπλασιάζει τον κόπο και οδηγεί,  είτε σε ματαίωση είτε σε εσφαλμένη αξιοποίηση της, κάνοντας τον πολίτη να νιώθει ότι μόνο με προσωπικές γνωριμίες μπορεί να βηματίσει κάποια στιγμή σ΄ένα στρωμένο κάπως σωστά πεζοδρόμιο…

Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης και σαφώς δεν εννοώ μόνο κάποιες πλάκες πεζοδρομίου ή λακκούβες

Είναι η αιώνια λακκούβα μεταξύ πολίτη, δήμου και πόλης η οποία είναι πάντα εκεί αόρατη στα πεζοδρόμια, στα πάρκινγκ στα θέατρα που άλλοτε ολοκληρώνονται κι άλλοτε όχι.

Ερώτηση:Ποια βήματα πιστεύετε πως πρέπει να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση;

Απάντηση: Αρχικά αποτύπωση της κατάστασης μέσα από συζήτηση με τον κόσμο μετά καταγραφή, ιεράρχηση και παραμετροποίηση των αναγκών των δημοτών των Χανίων΅.

Πιστεύω ότι το δύσκολο κι αυτό που χρειάζεται επιμονή και πίστη είναι η διαρκής μάχη για τα απλά στην καθημερινότητα μας πέρα από τις δαιδαλώδες και ανορθόδοξες κάποιες φορές διαδικασίες.

Ερώτηση:Γιατί να σας εμπιστευτούν με την ψήφο τους οι πολίτες για να τους εκπροσωπήσετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων;

Απάντηση: Πιστεύω ότι η απειρία μου σ ένα τόσο μεγάλο πολιτικό πόστο, ιδιαίτερα με τον τρόπο «λειτουργίας» του που όπως όλοι μας γνωρίζουμε, είναι και το ατού μου.

Στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης πάντα οι άξονες στους οποίους κινηθήκαμε ως Τοπική Διοίκηση, με Γενικό Γραμματέα τον Παναγιώτη Σημανδηράκη ήταν και είναι η αξιοκρατία, η άμεση ενημέρωση και η διάνθισή του ώστε τα μέλη να ενημερώνονται άμεσα και πρακτικά, διευκολύνοντας την καθημερινότητα τους ιδιαίτερα σε όλη αυτήν την διαρκή ρευστότητα στις διαδικασίες λόγω κρίσης.

Έχουμε κριθεί τα τελευταία έτη στον δημόσιο βίο των Χανίων ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και να παλέψουμε ώστε ο δημότης των Χανίων να αποκτήσει τον σεβασμό και την στήριξη που αξίζει από την ευρύτερη οικογένεια του, που δεν είναι άλλος από τον Δήμο Χανίων.

Λίγα λόγια για τον Παντελή Πετσετάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο, όπου σε ηλικία 18 ετών έφυγε στην Αθήνα για σπουδές στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Μετά την αποφοίτησή του, το 2002, εισήχθη στο Σώμα Υλικού Πολέμου στο Στρατό Ξηράς ως έφεδρος Αξιωματικός υπηρετώντας σε διάφορες θέσεις. Το 2004 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Αθήνα δουλεύοντας για μία πολυεθνική εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών με παράλληλες σπουδές στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Ελλάδος μέχρι και το 2008 όπου αποφάσισε να επιστρέψω στην Κρήτη και μάλιστα στα Χανιά ως στέλεχος στην ΑΝΕΚ για τα επόμενα 10 έτη. Από τα μέσα του 2018 εργάζεται στα Χανιά ως Δόκιμος Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής σε πολυεθνική εταιρεία προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε όλη την Κρήτη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook