Παντελής Πετσετάκης: «Είναι δύσκολες στιγμές για τους λογιστές, όμως η κυβέρνηση δεν μας δίνει την πρέπουσα σημασία»

Ένα μεγάλο μέρος της «κρίσης» του κορονοϊου έχει πέσει και στις πλάτες των λογιστών, οι οποίοι καλούνται να υλοποιήσουν διαδικασίες για χιλιάδες επιχειρήσεις και ιδιώτες, ώστε να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα στήριξης των 800€ που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε σε ζωντανή επικοινωνία που είχε με τον Δημήτρη Παππά στον SUPER FM 89.6 ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Παντελής Πετσετάκης, «εμείς καλούμαστε να εξηγήσουμε και να διευκρινίσουμε τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού, ώστε να δουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι πως θα λάβουν το ποσό στήριξης των 800€.»

Αν και πρόκειται για κάτι που δύναται να κάνει και ένας ιδιώτης, είναι τόσο περίπλοκη η διαδικασία και η εφαρμογή του ΕΡΓΑΝΗ που χρειάζεται η απαραίτητη εξοικείωση. Έτσι, προτιμούνται οι λογιστές για να προβούν στις διαδικασίες από μέρους των επιχειρήσεων.

Ο κος Πετσετάκης χαρακτήρισε ιδιαιτέρως δύσκολο το έργο στο οποίο καλείται να ανταποκριθεί ο κλάδος, την ώρα μάλιστα που οι λογιστές δεν βρίσκονται στη λίστα με τα επαγγέλματα που πλήττοντα από τον κορονοϊό και δεν χρήζουν μέτρων στήριξης:

«Είναι δύσκολες στιγμές, όλοι οι λογιστές είμαστε στα γραφεία και τα σπίτια μας, ενώ η κυβέρνηση δεν μας δίνει την πρέπουσα σημασία και δεν μας έβαλε στις ομάδες που πλήττονται. Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τις χιλιάδες επιχειρήσεις, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, αφού το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να πάρουν εμάς, οι οποίοι πρέπει να έχουμε παρακολουθήσει και να έχουμε διαβάσει όλους τους νόμους. Η δουλειά που καλούμαστε να κάνουμε είναι πάρα πολύ δύσκολη, έτσι υπάρχουν επαφές με την πολιτεία ώστε να ενταχθούμε στον νόμο.

Επίσης, ένα λογιστικό γραφείο υποδέχεται έγγραφα όπως τιμολόγια κλπ που έχουν περάσει από πάρα πολλά χέρια, με ο,τι αυτό συνεπάγεται»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ