Παντελής Πετσετάκης: «Δεν είμαστε της «καρέκλας» στην παράταξη Σημανδηράκη»

παντελής-πετσετάκης-δεν-είμαστε-της-850552

Στο πλευρό (και στο ψηφοδέλτιο) του Παναγιώτη Σημανδηράκη θα βρεθεί στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Παντελής Πετσετάκης.

Καλεσμένος σήμερα από τον Δημήτρη Παππά στον SUPER FM 89.6, αναφέρθηκε στις προσπάθειες και το έργο του Επιμελητηρίου, αλλά και στην οπτική του για τα Χανιά και τα πλάνα της παράταξης για ένα καλύτερο αύριο.

Συζητώντας αρχικά για τον ρόλο του Επιμελητηρίου, ξεκαθάρισε οτι κάθε άλλο παρά συντεχνιακός είναι:

«Όταν αναλαμβάνει κάποιος τα ηνία ενός θεσμού προσπαθεί να βρει τρόπους να τον ξαναζωντανέψει, να προσφέρει. Ο ρόλος του Επιμελητηρίου είναι να προασπίζεται εκτός από τα συμφέροντα των λογιστών, τις ανάγκες της κοινωνίας. Δεν είναι ρόλος συντεχνιακός, αλλά εκφράζει την επιστημονική του άποψη σε διάφορα επιμέρους θέματα.»Ακόμη, τοποθετήθηκε:

Για τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου μετά τη θεομηνία του Φεβρουαρίου:

«Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας αθόρυβα και να μην την διαφημίζουμε πολύ. Το επιμελητήριο, ωστόσο, άσκησε έντονη πίεση για αρκετές ημέρες προς υπουργεία αλλά και αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Για την εξάμηνη παράταση της πληρωμής των βεβαιωμένων οφειλών στείλαμε επιστολές στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, πήραμε πολλά τηλέφωνα και το αποτέλεσμα ήταν επιτυχές.»

Για την… γκρίνια από μερικούς παρά την αναστολή πληρωμών:

«Ο ρόλος μας δεν είναι να σβήσουμε οτι χρωστάει ο καθένας, πρέπει να βλέπουμε και τη συνταγματικότητα των πραγμάτων. Είναι πολύ σημαντικό, όταν ο άλλος έχει σχεδόν καταστραφεί, να τον απαλλάσσεις για έξι μήνες από σημαντικές πιέσεις, μέχρι να πάρει μία ανάσα. Συνάδελφοι οικονομολόγοι και λογιστές προσπαθούν επίσης για μία απαλλαγή ΕΝΦΙΑ την επόμενη 5ετία αντίστοιχα με το Μάτι.»

Για την πορεία του στο Επιμελητήριο:

«Στην ζωή μερικά πράγματα προκύπτουν χωρίς να τα έχεις σκοπό. Μετά από τους αγώνες, όμως, που δίνει ο καθένας, η ζωή σου επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Εδώ και 8 χρόνια έχουμε αφήσει το στίγμα μας και εγώ και ο Παναγιώτης Σημανδηράκης στο Επιμελητήριο. Έχει μαζέψει ανθρώπους που πιστεύουν στο όραμά του «για τα Χανιά». Το δικό μου όραμα είναι να μπορούμε όλοι εμείς, μικροί και μεγάλοι, άνθρωποι της καθημερινότητας και του μόχθου, να μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο μας.»

Αναφορικά με τις υποχρεώσεις του δημοτικού συμβούλου:

«Θεωρούμε οτι οι άνθρωποι που θα αναλάβουν θα έχουν την συνέπεια και την σοβαρότητα να σκύψουν στα προβλήματα των πολιτών. Όλα ξεκινούν από το ενδιαφέρον που έχει για  τον τόπο που ζεις και εμείς πιστεύουμε στους ανθρώπους που δουλεύουν στον δήμο. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε κάνει αναλύσεις, θα πρέπει όμως το προσωπικό του δήμου να είναι και αυτό συμμέτοχο στην καθημερινή δουλειά. Δεν διατάζουμε για να ακολουθούν οι υπόλοιποι.»

Για την πελατειακή λογική του παρελθόντος:

«Πιστεύουμε στις υπηρεσίες και τις διαδικασίες. Όταν αυτή τηρηθεί με συνέπεια, τότε αποκτά τον σεβασμό που της αναλογεί. Έτσι κι εμείς σεβόμαστε το οργανόγραμμα του δήμου, το οποίο μπορεί να γίνει λειτουργικό και για τους δημότες και για τους εργαζόμενους.»

Για την έλλειψη εμπειρίας της παράταξης Σημανδηράκη στα δημοτικά δρώμενα:

«Δεν αρκεί οτι είμαστε «φρέσκοι». Θα πρέπει να έχουμε την φιλοσοφία και τη νοοτροπία της ομάδας, με βασικό γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων. Δεν είμαστε της «καρέκλας» και δεν επιδιώκουμε τίτλους. Όταν κάποιος θέλει να σκύψει σε ένα πρόβλημα, μπορεί να το κάνει χωρίς να έχει κάποιο αξίωμα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook