Πανό για την έμφυλη βία στο τουρνουά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πολυτεχνείου Κρήτης

πανό-για-την-έμφυλη-βία-στο-τουρνουά-τη-1806589

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης που διοργανώνεται ετησίως από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης, το φοιτητικό τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το τουρνουά -που πλέον αποτελεί θεσμό- εκτός από την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους είχε και ως απώτερο σκοπό την ενίσχυση του αθλητικού και ιατρικού εξοπλισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ωστόσο, το φετινό τουρνουά απέκτησε άλλη βαρύτητα, καθώς οι συμμετέχουσες ομάδες ενέπνευσαν με τη διαφορετική τους προσέγγιση σε ένα σημαντικό κοινωνικό θέμα. Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, αλλά και τον πρόσφατο ξυλοδαρμό φοιτήτριας στις εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης αναδείχθηκε η σοβαρότητα της έμφυλης βίας. Ειδικότερα, οι ομάδες κράτησαν πανό που έφερε το μήνυμα «Σπάσε τη σιωπή. Καμία μόνη.» στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση για ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Αυτή η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της φοιτητικής κοινότητας για ένα καλύτερο αύριο, για μία καλύτερη κοινωνία»

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook