Πάνω από ένα εκατομμύριο τα χρέη τουριστών σε νοσοκομείο της Κρήτης

πάνω-από-ένα-εκατομμύριο-τα-χρέη-τουρι-877623

Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ είναι οι ανεξόφλητες οφειλές προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου την τελευταία τετραετία.

Οι οφειλές αφορούν σε νοσήλια τουριστών, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη μονάδα, ωστόσο δεν πλήρωσαν ποτέ. Το θέμα αναδείχθηκε στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης παραλαβής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με τη νέα διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη να τονίζει πως στο σύνολο τους οι οφειλές θα διεκδικηθούν.

Πέρα από την πρόθεση ωστόσο της κ. Μπορμπουδάκη να διεκδικήσει τις οφειλές των προηγούμενων ετών, υπάρχει και σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες,

σύμφωνα με την οποία προβλέπεται σύστημα για την καταγραφή και είσπραξη νοσηλίων όχι μόνο για Ευρωπαίους πολίτες εκτός Ελλάδας που επισκέπτονται τη χώρα, αλλά και για κατοίκους τρίτων χωρών, οι οποίοι κάνουν χρήση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

Σε δηλώσεις του ο νέος Υπουργός Υγείας κάνει σαφές ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να πληρώνουν τις υπηρεσίες που παρέχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook