Πάνω από 65% θα απέρριπτε έναν σύντροφο αν δεν άρεσε στη γάτα ή τον σκύλο του

Οι περισσότεροι εμπιστεύονται το κατοικίδιό τους περισσότερο από την οικογένεια, τους φίλους ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό

Δυο στους τρεις Αμερικανούς θα τερμάτιζαν την σχέση τους αν το κατοικίδιό τους δεν ενέκρινε τον σύντροφό τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Έρευνα σε 2.000 single και σε σχέση Αμερικανούς ιδιοκτήτες κατοικιδίων διαπίστωσε πως το 67% από αυτούς αισθάνονται έτσι, ενώ ποσοστό 68% είπε πως το κατοικίδιό τους έχει τον τελευταίο λόγο με ποιον θα βγουν.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι περισσότεροι Αμερικανοί υπολογίζουν την γνώμη των τετράποδων φίλων τους, καθώς το 71% απάντησε ότι εμπιστεύεται περισσότερο την κρίση τους συγκριτικά με την δική τους. Στο ίδιο μοτίβο, το 68% εμπιστεύεται το κατοικίδιό του περισσότερο από τους φίλους του και ένα 67% περισσότερο από την οικογένειά του.

Στην έρευνα της OnePoll για λογαριασμό του Zesty Paws, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σχεδόν 7 στους 10 Αμερικανούς (69%) έχουν βγει με κάποιον που δεν συμπαθούσε το κατοικίδιό τους. Το 69% όσων το κατοικίδιο απέρριψε τους συντρόφους τους, είπαν πως ευτυχώς συμπάθησε τον επόμενο σύντροφο.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν διάφορες απαντήσεις αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους το κατοικίδιό τους δεν συμπάθησε τον νυν ή κάποιον πρώην σύντροφο, μεταξύ άλλων μυρωδιά, ύψος ή έλλειψη προσοχής.

Τα πιο εμφανή σημάδια πως σε ένα κατοικίδιο δεν αρέσει κάποιος πιθανός σύντροφος περιλαμβάνουν το να μην τον πλησιάζει (47%), να τον γρατζουνάει ή να τον δαγκώνει (41%) και το γάβγισμα ή συριγμός (40%).

Για να τους συμπαθήσει το κατοικίδιο, οι συμμετέχοντες είπαν ότι ο σύντροφος χρειάζεται να είναι φιλικός (44%), να χαϊδεύει τα ζώα πίσω από τα αυτιά (40%) και να τους δίνει λιχουδιές (38%).

«Τα κατοικίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στις σχέσεις και μπορούν να καθοδηγήσουν τους κηδεμόνες τους στην σωστή απόφαση όσο αναζητούν το ταίρι τους», λέει ο Στιβ Μπολ, CEO της Zesty Paws. «Όπως κάνει ο καλύτερος φίλος, χρησιμοποιούν το ένστικτό τους για να τσεκάρουν το πιθανό ραντεβού των γονιών τους και να βεβαιωθούν ότι “εγκρίνουν”», προσθέτει.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως πάνω από τα 2/3 (69%) είπαν ότι είναι χειρότερο να έχει θυμώσει μαζί τους το κατοικίδιό τους από ό,τι ο σύντροφός τους. Και αν ένας πιθανός σύντροφος είναι αγενής απέναντι σε ένα κατοικίδιο, το 64% απάντησε πως δεν θα μπορούσε να τον συγχωρήσει.

«Τα κατοικίδιά μας έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές και τις σχέσεις μας. Η άνευ όρων αγάπη τους, που δεν μπορείς να βρεις αλλού, μας το κάνει εύκολο και φυσικό να εμπιστευόμαστε τους τετράποδους φίλους μας να παίζουν μεγάλο ρόλο σε κάθε πλευρά της ζωής μας», καταλήγει ο Στιβ Μπολ.

Πηγή: lifo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ