Πάνω από 50.000 δόσεις εμβολίου γρίπης θα διατεθούν στα Χανιά – Στα ύψη η ζήτηση

πάνω-από-50-000-δόσεις-εμβολίου-γρίπης-θα-δι-1133973

Εξαιρετικά δημοφιλές αποδεικνύεται φέτος το εμβόλιο για την εποχική γρίπη, με τη ζήτηση να είναι ιδιαίτερα υψηλή από τις 28 Σεπτεμβρίου, όταν και ξεκίνησε η συνταγογράφηση. Στα Χανιά, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, φαίνεται ότι ο κίνδυνος του κορονοϊού έκανε τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και για τη γρίπη, με αποτέλεσμα τα εμβόλια να γίνουν ανάρπαστα.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Μανώλης Κατσαράκης, μιλώντας στο zarpanews.gr, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ομάδων κινδύνου έχει ήδη εμβολιαστεί, αλλά η ζήτηση συνεχίζεται:

«Υπολογίζουμε ότι στα Χανιά, στο τέλος θα έχουν διατεθεί πάνω από 50.000 εμβόλια. Σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη εκδοθεί 3.250.000 συνταγές και από αυτές έχουν εκτελεστεί οι 2.850.000. Πλέον παραλαμβάνουμε τα εμβόλια τμηματικά, αναμένεται νέα παρτίδα το αργότερο στις 20 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει και άλλη παρτίδα στις 30 του μήνα. Συνολικά είχαν παραγγελθεί 4.200.000 εμβόλια στη χώρα αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σκέψεις στο υπουργείο Υγείας, να παραγγείλουν κι άλλα 1.000.000, λόγω της ζήτησης.»

Παρόλα αυτά, ο κ. Κατσαράκης έκανε σαφές ότι τα εμβόλια δεν θα φτάσουν για όλο τον πληθυσμό και ότι δεν ήταν ποτέ αυτός ο στόχος:

«Παρακαλούμε τους πολίτες να μη ζητούν το εμβόλιο με ελεύθερη πώληση, διατίθεται μόνο με συνταγή. Έχουμε παρατηρήσει το φαινόμενο να ζητούν να εμβολιαστούν ολόκληρες οικογένειες και δεν είναι εφικτό. Προτεραιότητα έχουν οι ομάδες κινδύνου, αυτοί είναι που χρειάζεται να κάνουν το εμβόλιο, ενώ οι νέοι και υγιείς άνθρωποι δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τη γρίπη», τόνισε ο κ. Κατσαράκης.

Φαίνεται ότι η πανδημία έκανε πολλούς συμπολίτες μας να ανησυχήσουν για την υγεία τους, καθώς, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, φέτος παρατηρείται και ένα άλλο φαινόμενο:

«Έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου. Παρατηρούμε πολλές διπλές συνταγές που περιλαμβάνουν και αυτό το εμβόλιο, μαζί με εκείνο της γρίπης. Το συγκεκριμένο εμβόλιο γίνεται μονάχα μια φορά, αλλά υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν το είχαν κάνει και τώρα φαίνεται ότι η πανδημία έχει φοβίσει πολλούς, με αποτέλεσμα να θέλουν να κάνουν και αυτό το εμβόλιο. Δεν υπάρχει πρόβλημα εφοδιασμού πάντως», τόνισε ο κ. Κατσαράκης.

zarpanews.gr

One thought on “Πάνω από 50.000 δόσεις εμβολίου γρίπης θα διατεθούν στα Χανιά – Στα ύψη η ζήτηση

  1. Αλλοίμονοοοο! Τόσο υποτακτικοί και φοβισμένοι πολίτες από τα άκρως Παγκοσμιοποιημένα Χανιωτάκια δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν!! Μια ματιά μόνο τριγύρω με την καραντίνα Β’ πείθει απόλυτα πως ακόμα και ΕΜΒΟΛΙΟ (αμφιβόλου ενέργειας-παρενέργειας) τους είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook