Πάνω από 400 μετανάστες διασώθηκαν στην Παλαιόχωρα Χανίων: Οι πρώτες αποκλειστικές εικόνες από την επιχείρηση «μαμούθ»

πάνω-από-400-μετανάστες-διασώθηκαν-στην-1571607

Ολοκληρώνεται αυτήν την ώρα με επιτυχία στα Χανιά, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις  διάσωσης μεταναστών στα ελληνικά χρονικά.

Πάνω από 400 μετανάστες στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες σε ένα αλιευτικό μήκους 25 μέτρων αποβιβάζονται αυτήν την ώρα στο λιμάνι της Παλαιόχωρας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τους ναυαγούς. Στο σημείο είναι οι τοπικές αρχές, για την καταμέτρηση και απογραφή των μεταναστών, εθελοντές του ερυθρού σταυρού ενώ αναμένεται να εξεταστούν από γιατρούς.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιόχωρας Χανίων ξεκίνησε υπό αντίξοες συνθήκες αργά χθες τη νύχτα και πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί νοτιάδες εντάσεως 7 μποφόρ. Στην επιχείρηση  συμμετείχε και η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Κανάρης», ενώ δεσμέυτηκαν ένα δεξαμενόπλοιο και δύο φορτηγά πλοία.

One thought on “Πάνω από 400 μετανάστες διασώθηκαν στην Παλαιόχωρα Χανίων: Οι πρώτες αποκλειστικές εικόνες από την επιχείρηση «μαμούθ»

  1. 380 άντρες και 22 γυναίκες .Άφησαν της γυναίκες να πολεμάνε στης χώρες τους καi oi άντρες τιυς έρχονται για προσφυγές για την Ευρώπη .μας δουλεύουν κανονικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook