Πάνω από 100 πρόσφυγες έβγαλε η αστυνομία από εγκαταλελειμμένο κτήριο

Το πρωί της Τρίτης 12 Νοεμβρίου, η αστυνομία εισέβαλε σε ένα ακόμα κτήριο στα Εξάρχεια, αυτή τη φορά στην οδό Μπουμπουλίνας 42.

Εκεί, όπως αναφέρει η ίδια, βρέθηκαν περισσότεροι από 100 πρόσφυγες, οι οποίοι θα οδηγηθούν στο Τμήμα Αλλοδαπών, όπου θα γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Πρόκειται ξανά για οικογένειες με παιδιά, όπως μαρτυρούν και φωτογραφίες από το σημείο.

Σημειώνεται, ότι το κτήριο είχε εκκενωθεί από την αστυνομία τον περασμένο Απρίλιο, αλλά μετά από λίγες ημέρες έγινε και πάλι κατάληψη.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια της πρωινής επιχείρησης σε υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της έρευνας συνελήφθησαν δύο άτομα, πιθανότατα μέλη ΜΚΟ, που θέλησαν να μπουν στην κατάληψη για να μιλήσουν στους πρόσφυγες. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απομακρύνουν, ωστόσο αυτοί αντιστάθηκαν, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Tι εντόπισε μέσα στην κατάληψη η αστυνομία

Παράλληλα, οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν μέσα στο κτίριο μικρά μαχαίρια, ενώ στο κτήριο μπήκαν και άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών με αστυνομικό σκύλο.

Το κτήριο στην οδό Μπουμπουλίνας ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του 2004 είχε χρησιμοποιηθεί ως κέντρο πολιτισμού.

Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο είχε εκκενωθεί από 68 πρόσφυγες, ενώ έναν μήνα αργότερα καταλήφθηκε εκ νέου από αντιεξουσιαστές. Σημειώνεται πως οι πρόσφυγες που βρίσκονταν τότε εντός του κτιρίου ήταν εκείνοι, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στην Πλατεία Συντάγματος.

Πηγή: altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ