Πάνω από 100 φωτιές σε σπίτια στη Νότια Κορέα οφείλονται στις… γάτες

πάνω-από-100-φωτιές-σε-σπίτια-στη-νότια-κο-1348919

Οι γάτες είναι υπερκινητικές και ως εκ τούτου, φαίνεται να προκαλούν και μεγάλα προβλήματα.

Τις γάτες έδειξε ως «υπεύθυνες» για τις φωτιές σε 107 σπίτια στη Νότια Κορέα, το διάστημα Ιανουαρίου 2019-Νοεμβρίου 2021 η Πυροσβεστική και Υπηρεσία Καταστροφών στη Σεούλ.

Όπως μετέδωσε και το CNN, οι γάτες, είναι υπερκινητικές και παιχνιδιάρες. Οι αρχές εκτιμούν ότι υπήρξαν φωτιές που ξεκίνησαν από ηλεκτρικές κουζίνες, που πλέον ανάβουν εύκολα, όταν οι γάτες πατούν τα ευαίσθητα κουμπιά τους. Ως εκ τούτου, εφόσον υπερθερμανθούν, υπάρχει ο κίνδυνος φωτιάς.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στα 107 περιστατικά, ενώ πάνω από τους μισούς ενοίκους έλειπαν από το σπίτι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική της Σεούλ.

«Οι φωτιές που σχετίζονται με γάτες εξακολουθούν να συμβαίνουν. Συμβουλεύουμε τους κατοίκους με κατοικίδια να προσέχουν περισσότερο καθώς η φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί αστραπιαία όταν δεν υπάρχει κάποιος στο σπίτι» αναφέρει η ανακοίνωση. Οι ιδιοκτήτες οικόσιτων γατών καλούνται να απομακρύνουν εύφλεκτα υλικά ή αντικείμενα πάνω από τις κουζίνες.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στη Νότια Κορέα. Η οργάνωση American Humane Association υποστηρίζει ότι τα κατοικίδια ευθύνονται για πάνω από 1.000 φωτιές ετησίως στις ΗΠΑ.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook