«Έπιασαν κορυφή» οι Χανιώτες αθλητές στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου – Στην 1η θέση της γενικής κατάταξης η Ελλάδα

έπιασαν-κορυφή-οι-χανιώτες-αθλητές-1653316

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ελλάδα κατέκτησε την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων, νέων ανδρών-νέων γυναικών. Στο διεθνές πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Verquin της Γαλλίας, 10-12 Μαρτίου

2023, η Εθνική Ομάδα επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της και με 26 χρυσά, 22 αργυρά και 34 χάλκινα μετάλλια αναδείχτηκε πρωταθλήτρια χώρα, ανάμεσα σε 27 κράτη.

Συνολικά, η Ελλάδα κατέκτησε 82 μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες των αγωνιστικών συστημάτων Ju Jitsu Fighting, Jiu Jitsu, Duo, Show.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας όχι μόνο αποτελεί την πρώτη δύναμη στο ευρωπαϊκό Ζίου Ζίτσου, αλλά παράλληλα διατήρησε τα ποιοτικά και αριθμητικά αγωνιστικά της χαρακτηριστικά, καθώς το 2022 στο Πανευρωπαϊκό του Ηρακλείου και το 2023 στο Πανευρωπαϊκό της Γαλλίας κατέκτησε τον ίδιο αριθμό χρυσών μεταλλίων (26), με περίπου ίδιο αριθμό συμμετοχών.

Με 156 συμμετοχές αθλητών και αθλητριών και 34 προπονητές η Εθνική Ομάδα Ζίου Ζίτσου βραβεύτηκε από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τη διοργανώτρια Γαλλική Ομοσπονδία ως η πολυπληθέστερη αποστολή του πρωταθλήματος.

Την ομάδα συνόδευσαν στη Γαλλία η Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ κα Μαίρη Χαριτοπούλου, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Μπιτσαξής, ο κ. Βαγγέλης Συνολάκης, Μέλος του Δ.Σ., καθώς και οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές.

Στην αποστολή της εθνικής ομάδας από τα Χανιά συμμετείχαν:

Από τον Σύλλογο ΚΟΥΡΗΤΕΣ:

ΓIAKOYMAKH XPYΣH – XPYΣO METAΛΛIO,

XIPMΠAKHΣ ΠΛATΩNAΣ – XAΛKINO METAΛΛIO
KΛEIΣIAPHΣ ΔHMHTPHΣ – 7H ΘEΣH

Την αποστολή συνόδευσε η προπονήτρια του συλλόγου κ. Μαρία Τσουρλάκη.

Από τον Σύλλογο ΚΕΡΙΤΗΣ:

ΝΤΕΣΙΛΒΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – XAΛKINO METAΛΛIO

ΜΠΟΥΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – 9η θέση 

Την αποστολή συνόδευσαν ο Αντιπρόεδρος της Οομοσπονδίας από τα Χανιά κύριος κ Δημήτριος Μπισταξής καθώς και ο προπονητής του Α.Σ. ΚΕΡΙΤΗ και ομοσπονδιακός προπονητής, κ. Δημήτρης Μαρινάκης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook