Πανευρωπαϊκή απαγόρευση μη αναγκαίων ταξιδιών θα προτείνει ο Βέλγος Πρωθυπουργός στην αποψινή τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών

πανευρωπαϊκή-απαγόρευση-μη-αναγκαίω-1167655

Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Alexander De Croo επιβεβαίωσε σήμερα ότι σκοπεύει να προτείνει στην αποψινή τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών «πανευρωπαϊκή απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών» με εναρμονισμένης προσέγγιση στο πλαίσιο της ΕΕ και με στόχο το συμβιβασμό των ηγετών.

«Θα ζητήσω να βρω μια ευρωπαϊκή λύση που θα περιλαμβάνει προσωρινά τη στοχευμένη απαγόρευση σε μη αναγκαία ταξίδια», δήλωσε συγκεκριμένα, αναφερόμενος ειδικά στην περίοδο των διακοπών του Φεβρουαρίου (από 15 έως 21 του μήνα), και σημείωσε ότι ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να εξεταστεί, αν υπάρχει υποστήριξη για μια τέτοια απαγόρευση.

«Πρέπει να σταματήσουμε τα τουριστικά και τα ταξίδια αναψυχής», σημείωσε. «Όταν ταξιδεύουμε, συχνά μεταφέρουμε τον ιό στη βαλίτσα μας και πρέπει να είμαστε σε θέση τουλάχιστον απαγορεύσουμε προσωρινά τα ταξίδια».

«Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρος σχετικά με αυτό που υποστηρίζουμε: δε ζητάμε να κλείσουμε τα σύνορα», δήλωσε ο De Croo. «Το εμπόριο θα πρέπει να μπορεί να συνεχίζεται κανονικά, οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε άλλη χώρα πρέπει να είναι σε θέση να μετακινούνται και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ζώνη Schengen θα συνεχίσει να λειτουργεί».

«Τους τελευταίους μήνες είδαμε ότι ζητήσαμε από πολλούς ευγενικά να μην ταξιδέψουν και τους ζητήσαμε μετ’ επιτάσεως να μην ταξιδέψουν, αλλά 160.000 άνθρωποι ταξίδεψαν τελικά για τις διακοπές των Χριστουγέννων», διευκρίνισε.

Σημειώνεται ότι σε συνέχεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ, η βελγική Επιτροπή Διαβούλευσης θα συνεδριάσει αύριο για να συζητήσει τους πιθανούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς ειδικά για το Βέλγιο.

Πηγή: real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook