Πανεύκολο παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι χωρίς ζάχαρη

πανεύκολο-παγωτό-πεπόνι-με-μέλι-και-γι-706439

Το καλοκαίρι τα παγωτά έχουν δικαίως την τιμητική τους και τα πιτσιρίκια μας δεν σταματούν ποτέ να μας ζητούν να φάνε το γλυκό αυτό πειρασμό. Η καλύτερη στιγμή για να δώσετε στο παιδί ένα παγωτό είναι κατά την πρωινή ή απογευματινή του βόλτα. Εννοείται πως μπορεί να φάει μόνον ένα.

Όταν φτιάχνεται από γάλα, το παγωτό αποτελεί πηγή ασβεστίου. Και όταν δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα λιπαρών δεν είναι τόσο επιβαρυντικό για την διατροφή. Ορισμένοι τύποι παγωτών, όμως, όπως το παρφέ ή το καϊμάκι, που έχουν πιο πολλά λιπαρά καλό είναι να αποφεύγονται. Ενώ και το σορμπέ, το οποίο θεωρούμε πιο αθώο, μπορεί μεν να μην έχει λιπαρά, αλλά στο σύνολό του είναι ζάχαρη.

Συνεπώς, προτιμότερο είναι για τα παιδιά να επιλέγουμε παγωτό με φρέσκο γάλα ενώ η ιδανική λύση είναι αναμφισβήτητα το σπιτικό παγωτό. Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 4 συνταγές για σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη που θα ενθουσιάσουν μικρούς αλλά και μεγάλους.

Υλικά:

500 γρ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού

500 γρ, γιαούρτι

125 γρ. μέλι

Εκτέλεση:

Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές να αφρατέψει.

Πηγή: Infokids.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook