Πανέξυπνα τρικ για να γίνεστε πιο αρεστοί στους άλλους

πανέξυπνα-τρικ-για-να-γίνεστε-πιο-αρεσ-834440

Ο νους μας έχει τον δικό του τρόπο να αναλύει και να ερμηνεύει τα δεδομένα του κόσμου του, μόνο που κάποιες φορές τα καπρίτσια του είναι γνωστά στην επιστήμη.

Και μπορούμε πράγματι να επιστρατεύσουμε αυτές τις ιδιοτροπίες του εγκεφάλου για να αφήνουμε θετικές εντυπώσεις στους άλλους.

Αυτό ισχυρίζεται ο δρ Travis Bradberry, συνιδρυτής του οργανισμού TalentSmart, μιας εταιρίας που προσφέρει τεστ συναισθηματικής νοημοσύνης και συνεργάζεται με το 75% των επιχειρήσεων του δείκτη Fortune 500, και πολυβραβευμένος συγγραφέας ταυτοχρόνως, που έχει στο ενεργητικό του παγκόσμια μπεστ σέλερ σαν το «Emotional Intelligence 2.0».

Ο δρ Bradberry διατείνεται λοιπόν πως υπάρχουν μικρά μυστικά του μυαλού που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να γινόμαστε αρεστοί. «Τρικ ασυνείδητης επιρροής» στη συμπεριφορά των άλλων τα λέει και μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην έκβαση μιας διαπραγμάτευσης.

Όταν μια ομάδα ανθρώπων γελά, κάθε μέλος εγκαθιδρύει οπτική επαφή με τον άνθρωπο που νιώθει μεγαλύτερη εγγύτητα

Αυτό το κόλπο, εξηγεί ο Bradberry, μας μετατρέπει σε μέγα ανατόμο της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, καθώς αποκαλύπτει το είδος των σχέσεων που έχουν τα μέλη της ομάδας μεταξύ τους, αλλά και ποιοι αισθάνονται συναισθηματικά πιο κοντά με ποιους. Ακόμα και το πετυχημένο φλερτ εδώ εδράζεται.

Αν κάποιος σου κάνει μια χάρη, γίνεσαι αυτομάτως περισσότερο αρεστός σε αυτόν

Αν καταφέρεις να πείσεις κάποιον να σου κάνει μια χάρη, αυτός θα δικαιολογήσει ασυναίσθητα την πρόθεσή του να σε βοηθήσει προς όφελός σου. Οι συνήθεις δικαιολογήσεις, μας λέει ο Bradberry, περιλαμβάνουν πράγματα όπως «είναι φίλος μου», «μου αρέσει» και «μοιάζει άνθρωπος που θα μου επιστρέψει τη χάρη» και εξυπηρετούν απόλυτα τους σκοπούς μας, μιας και στο τέλος θα καταλήξει να έχει θετικότερη εντύπωση για μας.

Όταν γνέφεις καταφατικά με το κεφάλι σου κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, αυτό κάνει τον άλλο να συμφωνεί περισσότερο με τους ισχυρισμούς σου

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κερδίσεις κάποιον και να τον φέρεις στη δική σου πλευρά, κούνα το κεφάλι σου με επιδοκιμασία την ώρα που μιλάς. Οι άνθρωποι αντανακλούν ασυνείδητα τη γλώσσα του σώματος των ατόμων γύρω τους προσπαθώντας να καταλάβουν τι νιώθουν οι άλλοι.

Όσο κουνάς καταφατικά το κεφάλι σου όταν μιλάς, μεταδίδεις το μήνυμα πως αυτό που λες είναι αληθές και επιθυμητό, κάνοντας τους άλλους να συμφωνούν μαζί σου, συμβουλεύει ο γκουρού.

Οι άνθρωποι που δείχνουν ενθουσιασμό είναι αρεστοί σε όλους

Στην ίδια συλλογιστική πως τείνουμε να αντανακλούμε τη συμπεριφορά των ανθρώπων που μας περιβάλλουν, αν επιδείξεις ενθουσιασμό όταν συναντάς κάποιον, τότε αυτός θα καθρεφτίσει πίσω τον ενθουσιασμό σου. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος, μας λέει ο Bradberry, να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση και να γίνεις ο μεγάλος αγαπημένος όλων.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook