Πανελλήνιες εξετάσεις στα Χανιά: Ικανοποιημένοι οι μαθητές που έδωσαν Κοινωνιολογία, δύσκολο το «Άριστα» σε Χημεία και Πληροφορική

πανελλήνιες-εξετάσεις-στα-χανιά-ικαν-1239036

Μικτά συναισθήματα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα στα Χανιά. Οι μαθητές εξετάστηκαν στα μαθήματα της Κοινωνιολογίας, της Χημείας και της Πληροφορικής.

Όπως σχολίασαν οι μαθητές κατά την έξοδό τους από το εξεταστικό κέντρο στο Λύκειο της Αμπεριάς, μπήκαν στις αίθουσες κατά τις 8 το πρωί, όμως τα θέματα τελικά έφθασαν στις 9 παρά 10, με το μεσοδιάστημα της αναμονής να είναι για μερικούς ευκαιρία για συγκέντρωση, χαλάρωση και… ξύπνημα, όμως για άλλους πολύ στρεσογόνο και ψυχοφθόρο.

Η Μαρίνα, που θέλει να περάσει σε σχολή Μαιευτικής, σχολίασε: «Στην Χημεία τα θέματα ήταν αρκετά εύκολα για μένα προσωπικά. Ωστόσο, είναι σχεδόν απίθανό για κάποιον να πιάσει το 20, αφού όλο και κάτι θα βάλουν μόνο και μόνο για να μην το πιάσεις, όπως ένα ερώτημα που ήταν έξω από τη μεθοδολογία ή θεωρία που είχαμε κάνει. Αυτό είτε το ήξερες, είτε όχι».

Για την Πολυξένη, που έδινε Κοινωνιολογία, τα θέματα ήταν βατά και αν για κάποιος που είχε διαβάσει και ήταν προετοιμασμένος κατάλληλα, υπήρχαν οι συνθήκες για να γράψει αρκετά καλά. Όσον αφορά τον χρόνο, δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικός, αφού τόνισε οτι περισσεύει αρκετή ώρα στον μέσο μαθητή για να επανεξετάσει τις απαντήσεις του.

Αρκετά εύκολα βρήκε τα θέματα στην Κοινωνιολογία και ο Βαγγέλης, που θέλει να περάσει στην Αστυνομία και ο οποίος είναι σίγουρος οτι έγραψε πάνω από 19, με τις ερωτήσεις να είναι αρκετά ξεκάθαρες, μην αφήνοντας περιθώρια για σύγχυση και δυσνόηση από πλευράς των εξεταζόμενων μαθητών. 

Όσον αφορά την πληροφορική, οι μαθητές στάθηκαν στο γεγονός οτι δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να πιάσει το άριστα, αφού υπήρχαν ζητήματα που μπορούσαν να «φιλτράρουν» τους άριστους και τους καλούς εξεταζόμενους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook