Πανελλήνιες Εξετάσεις: Απίστευτη απάτη για μοριοδότηση μαθητών με «ταρίφα» 7.000 ευρώ

πανελλήνιες-εξετάσεις-απίστευτη-απά-1687213

Απίστευτη υπόθεση πλαστογραφίας, με στόχο τη μοριοδότηση μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, ανάμεσά τους στέλεχος ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών και δύο προπονητές.

Μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους στο χώρο πολεμικής τέχνης, προσέγγισαν γονείς και τα ανήλικα παιδιά τους που φοιτούσαν σε σχολές πολεμικών τεχνών και τους υπόσχονταν ότι έναντι 3.500 έως 7.000 ευρώ θα προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστογραφημένων φύλλων αγώνα, στα οποία οι ανήλικοι θα αναγράφονταν ψευδώς σε προνομιούχα θέση κατάταξης.

Στη συνέχεια, εκδίδονταν αντίστοιχες βεβαιώσεις από την Ομοσπονδία, τις οποίες θα παραλάμβαναν οι γονείς και ακολούθως θα τις κατέθεταν στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου οι ανήλικοι-αθλητές να λάβουν ευεργετική μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις στις οποίες θα συμμετείχαν.

Όσον αφορά τους ρόλους που κατείχαν οι κατηγορούμενοι, ο 47χρονος, εκμεταλλευόμενος τη θέση ευθύνης που κατείχε στην Ομοσπονδία, συνέτασσε τα πλαστά φύλλα αγώνα, ενώ ο 49χρονος και ο 39χρονος, ως προπονητές-ιδιοκτήτες σχολών λειτουργούσαν ως μεσάζοντες μεταξύ των γονέων και του 47χρονου. Επιπρόσθετα, οι έτεροι δύο κατηγορούμενοι (48 και 53 ετών), γονείς ανήλικης μαθήτριας, προέβησαν στην κατάθεση πλαστής βεβαίωσης στην αρμόδια υπηρεσία για να λάβει η ανήλικη ευεργετική μοριοδότηση.

Όπως μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί, έχουν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούν 30 μαθητές/αθλητές και 4 προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές με κίνητρο την αναβάθμιση της προπονητικής τους βαθμίδας.

Σημειώνεται ότι σε καμία από τις ανωτέρω περιπτώσεις δεν επετεύχθη ο επιδιωκόμενος σκοπός, καθώς τα ευεργετήματα αφορούν μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

ieidiseis.gr

One thought on “Πανελλήνιες Εξετάσεις: Απίστευτη απάτη για μοριοδότηση μαθητών με «ταρίφα» 7.000 ευρώ

  1. Μεγαλύτερη απάτη και μπίζνα από τα μόρια σε αθλητές δεν πρέπει να υπάρχει. Με ποια λογική εισάγονται σε σχολή αδιάβαστοι μαθητές; Μαθητές που δεν σκαμπάζουν γρι; Τα μόρια θα έπρεπε να σε εισάγουν ΜΟΝΟ σε σχολές γυμναστών (οι οποίες έχουν ήδη πάρα πολλούς εισακτέους).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook