Πανελλήνιες ΕΠΑΛ: Ο σχολιασμός των θεμάτων στη Νεοελληνική Γλώσσα από το φροντιστήριο «Μεθοδικό» | Video

πανελλήνιες-επαλ-ο-σχολιασμός-των-θεμ-1703947

Τα οφέλη του εθελοντισμού «έπεσαν» στους μαθητές της Γ’ Λυκείου των ΕΠΑΛ οι οποίοι άνοιξαν την αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων το πρωί της Πέμπτης 1 Ιουνίου με το μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι περισσότεροι δήλωσαν αισιόδοξοι για ένα καλό αποτέλεσμα ενώ χαρακτήρισαν τα θέματα στο σύνολό τους εύκολα (δείτε ΕΔΩ).

Βατά κρίνουν τα θέματα και οι εκπαιδευτικοί του φροντιστηρίου «Μεθοδικό». Όπως ανέφερε και η φιλόλογος, Φανή Τζορμπατζάκη ανταποκρίνονταν στις γνώσεις των μαθητών.

Στο Θέμα Α και στο Μη λογοτεχνικό κείμενο έπεσε το άρθρο με τίτλο «Τα οφέλη του εθελοντισμού», ενώ στο Θέμα Β και στο λογοτεχνικό κείμενο έπεσε το τα «Καταφύγια τη νύχτα» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Στο τρίτο θέμα, η παραγωγή λόγου χρειάζονταν ευαισθητοποίηση σχετικά με τον εθελοντισμό που ήταν το βασικό θέμα της Έκθεσης.

Το λογοτεχνικό ήταν λίγο πιο ιδιαίτερο. Πρόκειται για ένα ποίημα που αφορά την ύπαρξη καίριων προβλημάτων στη σύγχρονη εποχή , όπως την ύπαρξη των αστέγων. Απαιτούσε από τους μαθητές να είχαν αντιληπτική ικανότητα και ήταν ποιο απαιτητικό σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Ο σχολιασμός των θεμάτων:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook