XANIA

Πανελλήνιες: Αισιόδοξοι για τα Αρχαία, προβληματισμένοι για τα Μαθηματικά οι Χανιώτες μαθητές που έγραψαν σήμερα

Ικανοποιημένοι όσοι έδιναν Αρχαία και πιο… προβληματισμένοι όσοι δοκιμάστηκαν στο μάθημα των Μαθηματικών έδειχναν οι μαθητές τους 4ου Λυκείου Χανίων στην Αμπεριά κατά την αποχώρησή τους από τις αίθουσες εξέτασης των πανελλαδικών.

Σήμερα, Τετάρτη, ήταν η δεύτερη μέρα των εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, μετά το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας τη Δευτέρα.

Όπως ανέφερε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξετάσεων της Διεύθυνσης Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλης Παπαδάκης, δεν υπήρχε κάποιο απρόοπτο, ούτε σήμερα, ούτε και τις προηγούμενες ημέρες, όλα κινήθηκαν ήρεμα και όπως προβλεπόταν, ενώ η αποχή κινήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα.

Εύκολα βρήκε τα θέματα των Αρχαίων η Γιώτα, που θέλει να περάσει στη σχολή της Φιλολογίας στο Ρέθυμνο, ξεκαθαρίζοντας οτι είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τα ζητήματα που τέθηκαν στις εξετάσεις.Ο Γενάδιος, που έδινε επίσης αρχαία και ενδιαφέρεται για τη σχολή Μεταφραστών της Κέρκυρας, έδειξε αβέβαιος, αισιόδοξος όμως για το αποτέλεσμά του, επισημαίνοντας, πάντως, οτι η καραντίνα δεν επηρέασε ιδιαίτερα την μελέτη του.

Από την πλευρά του ο Τάσος, που θέλει να περάσει στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο, θεώρησε μέτριας δυσκολίας τα Μαθηματικά, με τους περισσότερους μαθητές, αλλά και τον ίδιο, να είναι καλά προετοιμασμένοι για τα ζητήματα που τέθηκαν. Όπως συμπλήρωσε, η περίοδος της καραντίνας τον βοήθησε να… στρωθεί ακόμα περισσότερο στο διάβασμα.Ο Σωκράτης, ο οποίος ενδιαφέρεται για τα τμήματα Ναυπηγών Μηχανικών/Μαθηματικών, βρήκε τα θέματα σχετικά δύσκολα, πιο εύκολα όμως από τα περσινά, τα οποία κρίνονται βατά για μεσαίους μαθητές και πάνω.

Εύκολα βρήκε τα θέματα η Χαρά που θέλει να περάσει στο τμήμα Μεταφραστών του Ιονίου Πανεπιστημίου, τόσο όσον αφορά τη γραμματική, όσο και τα κείμενα που τέθηκαν προς ερμηνεία και μετάφραση, ενώ είχε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία. Όπως συμπλήρωσε, διέκρινε στο άγνωστο κείμενο κάποιες παγίδες.«Τα θέματα των Μαθηματικών, αν και υπήρχαν δυσκολίες, ήταν βατά. Μερικά ερωτήματα ήταν σχετικά δύσκολα, όμως και αναμενόμενα» σχολίασε ο Ιάσονας που έχει βάλει στόχο το τμήμα ΗΜΜΥ.

zarpanews.gr

Recent Posts

Ο καιρός στην Κρήτη το Σάββατο 20 Απριλίου

Βροχές και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένονται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Θερμοκρασία…

2 ώρες ago

Τι λένε τα ζώδια για το Σάββατο 20 Απριλίου

Σάββατο με εξάγωνο Άρη/ Ουρανού και η μέρα είναι εκπληκτική για να τολμήσουμε σε αλλαγές,…

2 ώρες ago

Ραγδαίες εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών: Πληροφορίες για εντοπισμό κρανίου

Για ανθρώπινο κρανίο και όχι «απλά οστά» στο σημείο όπου μεταφέρθηκαν τα χώματα από τα…

3 ώρες ago

Πένθος για την Ελένη Βιτάλη – Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της

Μια μεγάλη απώλεια βιώνει η Ελένη Βιτάλη. Με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram, η…

3 ώρες ago

Κρητικός φοιτητής σαρώνει με λέιζερ την Κνωσό με στόχο την… UNESCO

Ο Γιώργος Βασιλάκης, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ στην Αγγλία, χρησιμοποίησε τεχνολογία αιχμής για να…

3 ώρες ago

Αστυνομικός stalker συνελήφθη γιατί παρακολουθούσε την αστυνομικό πρώην σύζυγό του

Αστυνομικός stalker που παρακολουθούσε επίμονα την πρώην σύζυγο του, μετατρέποντας τη ζωή της σε κόλαση,…

3 ώρες ago