Πανελλήνιες 2023: Σε ποιες περιπτώσεις μηδενίζεται το γραπτό – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

πανελλήνιες-2023-σε-ποιες-περιπτώσεις-μη-1443683

Καθώς αύριο, Παρασκευή ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 για τα Γενικά Λύκεια, καλό είναι οι υποψήφιοι να γνωρίζουν τι δεν πρέπει να έχουν μαζί τους κατά τη διάρκεια της εξέτασης αλλά και σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να κινδυνέψουν να μηδενιστεί το γραπτό τους.

Συγκεκριμένα, αυτά που απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι είναι τα εξής:

  • Βιβλία
  • Τετράδια
  • Σημειώσεις
  • Διορθωτικό υγρό ή ταινία
  • Κινητά τηλέφωνα
  • Υπολογιστικές μηχανές
  • Ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης Πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Σημειώνεται πως για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Σε ποιες περιπτώσεις μηδενίζεται το γραπτό

Αν ο υποψήφιος, που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, φέρει μαζί τους στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται, αντικείμενο ή μέσο που προαναφέρεται ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντάς την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφασή της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

Η Λυκειακή επιτροπή, πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής, καλεί σε προφορική απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από την τριμελη Λυκειακή Επιτροπή και τον γραμματεία αυτής. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.

Η τυχόν απόφαση της τριμελούς Λυκειακής Επιτροπής για μηδενισμό γραπτού δοκιμίου υποψηφίου, πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη σε πρακτικό που συντάσσεται και υπογράφεται από τον πρόεδρο, τα δύο μέλη και το γραμματέα της Λυκειακής Επιτροπής, στο οποίο πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια οι λόγοι για τους οποίους μηδενίζεται το γραπτό δοκίμιο.

Σε περίπτωση που υπάρχουν στοιχεία τα οποία συλλαμβάνεται να κατέχει ο υποφήφιος, αυτά επισυνάπτονται στο πρακτικό που συντάσσεται και η τριμελής Λυκειακή Επιτροπή βαθμολογεί το γραπτό δοκίμιο με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook