Πανελλήνιες 2023 – ΕΠΑΛ: Συνέχεια με Ηλεκτροτεχνία, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης

πανελλήνιες-2023-επαλ-συνέχεια-με-ηλεκτ-1456587

Με μαθήματα ειδικότητας συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή, οι Πανελλήνιες 2023 για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα εξής μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Σημειώνεται, ότι οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα ολοκληρώσουν την εβδομάδα των εξετάσεων αύριο, Σάββατο, με τα μαθήματα: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Στοιχεία Μηχανών.

Γενικές πληροφορίες για τα μαθήματα

Το πρωί οι μαθητές προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο νωρίς. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Πρέπει να έχετε μαζί σας το δελτίο εξεταζόμενου, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας, μολύβι και γομολάστιχα. Επίσης, επιτρέπεται το νερό ή κάποιο αναψυκτικό.

Καλό θα ήταν να έχετε ένα ρολόι για να ελέγχετε το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας. Θα σας γλυτώσει από πολύ άγχος.

Την ώρα που είσαστε στο προαύλιο καλό θα ήταν να μην ξεκινήστε συζητήσεις περί sos θεμάτων, ούτε να ακούτε κάποιους που υποστηρίζουν ότι έχουν «πληροφορίες», από αξιόπιστα άτομα. Αν πραγματικά είχαν δεν θα σας τις έλεγαν. Είπαμε οι Πανελλαδικές είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία. Όλα τα θέματα της εξεταστέας ύλης είναι και πιθανά θέματα στις εξετάσεις. Μόνο άγχος θα σας πιάσει και κανένα όφελος δεν θα έχετε από τέτοιες κουβέντες.

Κρατήστε την ψυχραιμία σας. Είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για τις Πανελλήνιες 2023

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ημερομηνίες που ενδιαφέρουν τους υποψήφιους, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας, έχουν ως εξής:

  • Τετάρτη 28 ή Πέμπτη 29 Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση βαθμολογιών στα μαθήματα Γενικής Παιδείας. Οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ https://results.it.minedu.gov.gr/ και σταλούν στους υποψήφιους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.
  • Τετάρτη 5 ή Πέμπτη 6 Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα. Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα (ΕΔΩ) https://results.it.minedu.gov.gr. Επίσης, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον είχαν ήδη αιτηθεί σχετικά στο gov.gr.
  • Μέχρι Δευτέρα, 17 Ιουλίου, θα έχουν διορία οι υποψήφιοι να υποβάλουν το Μηχανογραφικό 2023 για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για την εισαγωγή τους σε Δημόσια ΙΕΚ.
  • Στο διάστημα 26-28 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook