Πανελλήνιες 2022: Τα Χανιά εύχονται «καλή επιτυχία» στους υποψηφίους – Τα μηνύματα συμπαράστασης

πανελλήνιες-2022-τα-χανιά-εύχονται-καλή-1455432

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022.

Το πρώτο μάθημα, στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ξεκινούν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα στην Κρήτη θα λειτουργήσουν 76 εξεταστικά κέντρα που θα εξεταστούν 6.477 υποψήφιοι των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Επίσης θα λειτουργήσουν 7 Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα. Δύο για τα ΕΠΑΛ και 5 για τα ΓΕΛ.

Τις ευχές τους για τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων στέλνουν οι εξής:

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από σήμερα οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ξεκινούν να γράφουν μια νέα σελίδα στη ζωή τους, με τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, μετά από μία μακρά πορεία εντατικής προετοιμασίας με αγωνίες αλλά και πολλά όνειρα.

Εύχομαι, καλή επιτυχία σε όλες και όλους, και πιστεύω ότι οι επιδόσεις τους θα δικαιώσουν την όμορφη προσπάθειά τους και θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν στο έπακρο οι επιθυμίες τους. Θέλω επίσης να τους πω ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι ούτε το τέλος ούτε ο μοναδικός στόχος, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων είναι η αρχή για νέες αποφάσεις, νέες προσπάθειες και νέες διαδρομές.

Καλή δύναμη λοιπόν σε κάθε μαθήτρια και σε κάθε μαθητή! Πολλές ευχαριστίες σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που υποστηρίζει τα παιδιά σε όλη τους την πορεία και συνδράμει και φέτος στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων».

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Παύλος Πολάκης

Με αφορμή την έναρξη των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων (ξεκινώντας από τα ΕΠΑΛ), απευθύνομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές μας και τους εύχομαι από καρδιάς «καλή επιτυχία» στους στόχους τους!

Αυτή την ώρα θέλω να τους θυμίσω ότι στη ζωή, τους δρόμους τους ανοίγουμε περπατώντας…

Κι αυτή είναι μια καμπή της ζωής που πρέπει να την «περπατήσουν» με αυτοπεποίθηση και το κεφάλι ψηλά, απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες που έχουν να αντιπαλέψουν χωρίς δική τους ευθύνη!

Γονείς και καθηγητές, δεν έχουν τίποτα παραπάνω να προσφέρουν από το να σταθούν ουσιαστικά δίπλα τους σ’ αυτή την πορεία.

Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους!

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

«Στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ευχόμαστε καλή επιτυχία και αποτελέσματα αντάξια των στόχων και των επιλογών τους.

Με κόπο, επιμονή και προσπάθεια η συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στη ζωή τους. Ο δρόμος, όμως, ανοίγεται μπροστά τους και είναι μακρύς, γεμάτος νέες ευκαιρίες και προκλήσεις. Το μέλλον τους ανήκει, για αυτό με ήρεμη σκέψη, με αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητές τους θα ολοκληρώσουν την προσπάθεια με επιτυχία.

Στις οικογένειες των μαθητών ευχόμαστε υγεία, δύναμη και πρόοδο για να στηρίζουν τις επιλογές των παιδιών τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στους εκπαιδευτικούς για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!».

Ο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκος Καλογερής

«Σε όλα τα Χανιωτάκια που συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ευχόμαστε να ευοδωθούν οι προσπάθειές τους και κάθε επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει. Για τη δύσκολη αυτή εξεταστική διαδικασία συστήνουμε ψυχραιμία και πίστη στον εαυτό τους.

Ευχές και στους γονείς, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται δίπλα στα παιδιά, στηρίζοντας τον αγώνα τους για τη μελλοντική τους πορεία στη ζωή. Υγεία, καθαρό μυαλό, αυτοπεποίθηση και Καλή Επιτυχία!».

Μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, και Αντιδημάρχου Παιδείας, Α. Βαρδάκη, προς τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων 2022

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων 2022 στις 02/06/2021, απευθυνόμενος σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες, αναφέρει:

«Κάθε χρόνο τέτοια εποχή νιώθω την ανάγκη να πω σε όλους τους μαθητές, που μπαίνουν στη διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων το εξής: Οι πανελλήνιες είναι μια από τις πρώτες δοκιμασίες, που θα κληθείτε να διαχειριστείτε στην πορεία προς την ενηλικίωση, αλλά και την ωριμότητα. Μια δοκιμασία, που εύχομαι να πετύχετε όλοι. Κάποιοι θα κοπιάσουν και θα πετύχουν. Θα υπάρξουν και κάποιοι από εσάς, που θα μείνουν εκτός, δεν πρέπει όμως να απογοητευτούν.Θα επαναεστιάσετε, θα ξαναπροσπαθήσετε και τελικά, θα δικαιωθείτε και αυτό θα είναι μια μικρή πρόβα της μεγάλης πορείας της ζωής, που βρίσκεται μπροστά σας. Ένα είναι σίγουρο∙ η ζωή μόλις ξεκινάει για εσάς.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους».

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Ιωάννης Βαρδάκης, στο μήνυμά του επισημαίνει:

«Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν την κορύφωση των προσπαθειών σας για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ζωή σας, ωστόσο, δεν βασίζεται στην επιτυχία ή την αποτυχία σ΄ ένα διαγωνισμό. Βασικός στόχος σας θα πρέπει να είναι  να γίνετε χρήσιμοι πολίτες και ευτυχισμένοι άνθρωποι. Με συνοδοιπόρους τους καθηγητές και τους γονείς σας, έχετε λάβει όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε με αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητές σας να συμμετέχετε στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία.

Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και δύναμη στον αγώνα, που ξεκινάτε, καθώς και στις οικογένειές σας υγεία και υπομονή, για να σας στηρίζουν στις επιλογές σας».

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης κι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Χαχλάκης

«Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία και δύναμη στον αγώνα που ξεκινάνε για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλοι οι μαθητές και ιδιαίτερα οι μαθητές των σχολείων του Δήμου μας.

Αγαπητοί μαθητές, οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν σταθμό και κορύφωση των προσπαθειών σας για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Να έχετε ψυχραιμία, θετική σκέψη, και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σας ότι μπορείτε να πετύχετε το καλύτερο δυνατόν. Σας ευχόμαστε δύναμη, όπως και στους γονείς σας που μέσα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία στηρίζουν τις προσπάθειές σας, μοιράζονται τις αγωνίες και τους κόπους της προετοιμασίας για τις εξετάσεις, αλλά και στους εκπαιδευτικούς σας που είναι αρωγοί και καθοδηγητές σας σε κάθε σας βήμα.

Η σκέψη κι οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν. Καλή επιτυχία!»

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας και όχι μόνο, καλή επιτυχία στη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων που ξεκινά αύριο και στην οποία τα παιδιά καλούνται με ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρότι τις ιδιαίτερες συνθήκες που όλοι βιώνουμε και ιδιαίτερα τα παιδιά μας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέφερε η πανδημία.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό αγώνα στο «στίβο» των επιδιώξεών – και οπωσδήποτε όχι τον μοναδικό – όλων των νέων παιδιών για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν το επισφράγισμα των προσπαθειών τους και την αφετηρία για το ξεκίνημα μιας νέας, δημιουργικής πορείας στη ζωή τους. Εύχομαι το τελικό αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους και τις θυσίες όλων των μαθητών και να αποτελέσει την αρχή για ένα νέο κύκλο γνώσεων και εμπειριών!

Τέλος, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη τόσο στις οικογένειές των μαθητών, που έζησαν τον αγώνα της προετοιμασίας καθώς και στους εκπαιδευτικούς για τη συνεχή και αμέριστη εκπαιδευτική υποστήριξη, που τους παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς!».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο νομού Χανίων

«Με επιμονή και δίχως άγχος, η προσπάθειά σας θα ανταμειφθεί. Αυτό που έχει σημασία είναι να κοιτάζετε το μέλλον σας με αισιοδοξία, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Κάθε μάχη είναι νίκη της θέλησης και χαμένες είναι μόνον οι μάχες που δεν δόθηκαν. Άλλωστε  η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με μία προσπάθεια. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο,  έχετε μπροστά σας πολλές εξετάσεις και πολλές ευκαιρίες. Αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η θετική σκέψη και η αφοσίωση στα όνειρά σας.

Επίσης, ευχόμαστε καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που ήταν δίπλα σας σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δίνοντας τον δικό τους αγώνα.

Καλή αρχή και καλή δύναμη!».

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων δήμου Χανίων

«Χαιρετίζουμε από τη μεριά μας ιδιαίτερα τους γονείς, που σε μια δύσκολη περίοδο, στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους, τα στήριξαν πολύμορφα και με πολύ κόπο και θυσίες προσπάθησαν να διασφαλίσουν την κάλυψη των μορφωτικών κενών που άφησε πίσω της η πανδημία και η εγκληματική διαχείρισή της από την κυβέρνηση.

Την περίοδο που πέρασε οι μαθητές με τις δυναμικές κινητοποιήσεις και τους αγώνες τους απέδειξαν ότι μπορούν να γίνουν αληθινοί μαχητές όταν θίγονται τα αυτονόητα δικαιώματά τους, οι αξίες και τα ιδανικά τους.

Έτσι, παράλληλα με τον αγώνα δρόμου της κάλυψης μιας ατελείωτης ύλης, έδωσαν και τον αγώνα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, εξέφρασαν την οργή τους και έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης σε κάθε συμμαθητή τους που έπεσε θύμα βίας είτε μέσα στο σχολείο είτε από εγκληματικές συμμορίες.

Έγιναν αληθινοί μαχητές της Ειρήνης και της Φιλίας των Λαών!

Είμαστε δίπλα στους μαθητές, στα παιδιά μας, γιατί τα βλέπουμε να μεγαλώνουν, να έχουν φιλοδοξίες και όνειρα και να παλεύουν γι’ αυτά. Γι’ αυτό κι εμείς οι γονείς σας, αγωνιζόμαστε μέσα από τους Συλλόγους Γονέων για ένα σχολείο πραγματικά Δημόσιο και Δωρεάν που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές σας ανάγκες.

Είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, γνωρίζοντας καλά πως η μακριά πορεία της ζωής σας δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή αποτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά κυρίως από τα εφόδια που συγκεντρώσατε όλα τα τελευταία χρόνια. Αυτά της αλληλεγγύης, της πάλης για ουσιαστική μόρφωση, της συλλογικότητας, της ανθρωπιάς και του αγώνα! Με αυτά τα «όπλα» στη φαρέτρα σας έχετε τη δύναμη να κάνετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα.

Γι’ αυτό μην πτοείστε! Δώστε τη μάχη σας με καθαρό μυαλό, επιμονή, υπομονή, αντοχή και με ψηλά το κεφάλι!

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες!».

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χανίων

«Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, οι εργαζόμενοι και οι προπονητές εύχονται στους αθλητές και αθλήτριες, που αυτές τις ημέρες ξεκινούν να δώσουν έναν άλλο μεγάλο αγώνα εκτός πισίνας, αυτή τη φορά στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καλή δύναμη και καλή επιτυχία!».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook