Πανελλήνιες 2022: Προσοχή σε αυτά τα θέματα πριν δώσετε εξετάσεις

Εβδομάδα εξετάσεων αυτή που διανύμουμε με τις Πανελλήνιες 2022 να ξεκινούν την Παρασκευή 3 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) με τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 2 Ιουνίου στα θρανία θα κάτσουν οι υποψήφιοι Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), που θα εξεταστούν στα Νέα Ελληνικά.

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία δυο χρόνια διεξήχθησαν μόνο Πανελλαδικές, ενώ φέτος έγιναν τόσο προαγωγικές, όσο και απολυτήριες εξετάσεις στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Αυτός είναι και ο λόγος που, σύμφωνα με τον Θανάση Σταυριανόπουλο, φιλόλογος Συντονιστή Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αγίου Δημητρίου, τα θέματα εκτιμάται ότι θα είναι πιο δύσκολα.

«Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που είμαστε πιο κοντά στην προ-κόβιντ εποχή. Τα παιδιά είναι πιο ήρεμα και έχουν προετοιμαστεί καλύτερα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για το λόγο αυτό, σε συνδυασμό με την εισαγωγή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ και Β’ Λυκείου, ο κ. Σταυριανόπουλος περιμένει, «ότι τα θέματα ίσως θα είναι πιο δύσκολα, γιατί θα δοθεί μεγαλύτερο βάρος και στις Πανελλαδικές».

Επίσης, τα δυο προηγούμενα χρόνια η ύλη ήταν πιο μικρή, φέτος είναι «ογκώδης σε όλες τις κατευθύνσεις», εξηγεί ο κ. Σταυριανόπουλος.

Συνιστά, επίσης, καλή προετοιμασία σε όλα τα μαθήματα.

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για SOS και αντι-SOS κομμάτια της ύλης. Πιθανόν λίγο μεγαλύτερη προσοχή σε κομμάτια που ήταν εκτός ύλης τα προηγούμενα χρόνια».

Πόσοι είναι φέτος οι εισακτέοι

Για αυτή τη χρονιά ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415).

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως στο νούμερο δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό, σύμφωνα με την Αναστασία Βρεττού, Σύμβουλο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, Συντονίστρια Τομέα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ