Πανελλήνιες 2021: Τι θα συμβεί αν ο υποψήφιος νοιώσει αδιαθεσία κατά την διάρκεια των εξετάσεων

πανελλήνιες-2021-τι-θα-συμβεί-αν-ο-υποψήφι-1236068

Οδηγίες για τη διενέργεια των Πανελλαδικών, οι οποίες ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας.

Φέτος, εκτός από τις διευκρινίσεις για τους υποψηφίους αλλά και τους επιτηρητές, προβλέπεται και η εφαρμογή του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ για την ασφαλή διενέργεια των εξετάσεων εν μέσω πανδημίας.

Οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και οι αίθουσες στις οποίες θα διενεργηθούν οι εξετάσεις θα πρέπει να έχουν καθαριστεί, ενώ προβλέπεται και επαρκής αερισμός.

Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος ύστερα από διενέργεια self test, ενώ σε περίπτωση που το τεστ έχει βγει θετικό υπάρχουν δημόσιες δομές για να κάνουν επαληθευτικό τεστ, μερικές εξ αυτών λειτουργούν και τις Κυριακές.

Οσοι υποψήφιοι βγουν θετικοί, εφόσον επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να έχουν αποτέλεσμα εργαστηριακού τεστ.

Τα απαραίτητα…

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι:

-Δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

-Η κατοχή κινητού, ακόμα και απενεργοποιημένου, θεωρείται επαρκής λόγος μηδενισμού του γραπτού.

-Προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους στιλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό.

-Οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί στην αίθουσα με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο). Επίσης θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τη δήλωση βεβαίωσης αρνητικού τεστ.

-Αδέρφια τα οποία συμμετέχουν στις εξετάσεις και βρίσκονται στην ίδια αίθουσα θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 2-3 θέσεις.

-Αν κατά τη διάρκεια της εξέτασης, λόγω ξαφνικής ασθένειας, υποψήφιος αναγκαστεί να διακόψει την εξέτασή του:

  1. Η Λυκειακή Επιτροπή καλεί τον υποψήφιο και αν ο υποψήφιος δηλώσει με υπεύθυνη δήλωση ότι ολοκλήρωσε τελικά την εξέτασή του, τότε το γραπτό του αποστέλλεται και βαθμολογείται κανονικά.
  1. Αν ο υποψήφιος δεν υπογράψει τέτοια υπεύθυνη δήλωση, θα λάβει μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις, εφόσον ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία, κατά την οποία θα πρέπει να προσκομίσει κάποια δικαιολογητικά.

-Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα τελευταία φύλλα του τετραδίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρόχειρο, αφού αναγράψουν σαφώς την ένδειξη πρόχειρο σε όσες σελίδες χρησιμοποιήσουν ως πρόχειρες, οι οποίες δεν βαθμολογούνται σε καμία περίπτωση.

eleftherostyois.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook