XANIA

Πανελλήνιες 2020 στα Χανιά | Πληροφορική- Ιστορία: Βατά μέχρι και εύκολα τα θέματα για όσους είχαν διαβάσει

Προτελευταία ημέρα εξετάσεων για τους υποψηφίους των πανελλαδικών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους μαθητές να εξετάζονται στα μαθήματα της Πληροφορικής και της Ιστορίας.

Ομολογουμένως, τα ζητήματα που τέθηκαν δεν ήταν πολύ δύσκολα, αφού κυρίως όσον αφορά την πληροφορική, οι εξεταζόμενοι αποχώρησαν με ιδιαίτερη αισιοδοξία από τις αίθουσες στο 1ο Γενικό Λύκειο της Νέας Χώρας, ελπίζοντας σε έναν καλό βαθμό.Ο Στέλιος, που έχει στόχο σχολή χρηματοοικονομικών ή διοικητικών επιστημών, βρήκε τα θέματα στην Πληροφορική αναμενόμενα και σχετικά βατά, όμως ένας άριστος βαθμός ήταν για τους πολύ διαβασμένους και πολύ καλά προετοιμασμένους, καθώς υπήρχαν ερωτήματα που απαιτούσαν αρκετή σκέψη και παρατηρητικότητα.Ο Κωνσταντίνος, από την πλευρά του, που θέλει να σπουδάσει οικονομικά, έκρινε μέτριας δυσκολίας τα θέματα, με έναν καλό μαθητή να έχει τη δυνατότητα να γράψει αρκετά καλα.Αρκετά ικανοποιημένος ο Γιώργος από τα φετινά θέματα της πληροφορικής, ο οποίος τα χαρακτήρισε πολύ εύκολα, με έναν καλά προετοιμασμένο να μπορεί να γράψει μέχρι και 20. Αντίστοιχα και η Αθήνα, που θέλει να μπει στην ΑΣΟΕΕ, και βρήκε τα θέματα πολύ εύκολα, ειδικά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.Όπως σχολίασε η Μαίρη, που θέλει να περάσει στο Ιστορικό, αρκετά απαιτητικά ήταν τα δύο τελευταία ζητήματα, ειδικά το Δ, αφού ζητούσε από τους μαθητές να συνδυάσουν γνώσεις από αρκετά μέρη του βιβλίου, προκαλώντας τον εξεταζόμενο να επιστρατεύσει την κριτική του σκέψη για να απαντήσει.Βάτα βρήκε τα θέματα της Ιστορίας η Κατερίνα, που θέλει να περάσει στη σχολή Μεταφραστών, κρίνοντας ότι απαιτούνταν συστατικές απαντήσεις, με την Χριστίνα, που έχει στόχο να περάσει στην Φιλολογία να συμπληρώνει οτι πιο απαιτητικό ερώτημα ήταν εκείνο που ζητούσε από τους εξεταζόμενους να ανατρέξουν σε πηγή από το σχολικό βιβλίο.

Σειρά πλέον παίρνει το μάθημα της Οικονομίας την Παρασκευή.

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Χανίων στην οδό Κοραή ήταν και εκείνοι αρκετά ικανοποιημένοι από την απόδοσή τους:

«Πιστεύω τα θέματα ήταν αρκετά βατά, κλιμακώμενης δυσκολίας, δηλαδή όσο προχωρούσε είχε και πιο δύσκολα πραγματάκια, τα οποία παρόλα αυτά μπορούσες να τα αντιμετωπίσεις αν είχες διαβάσει. Δεν ήταν κάτι το οποίο ήταν πάρα πολύ δύσκολο και δεν ήταν κάτι το οποίο υπήρχε λόγος να αφήσεις.» επισήμανε η Μαρία Στεφανάκη,  που θέλει να μπει στην Γραφιστική Αθήνας.«Σχετικά εύκολο ήταν για όποιον είχε διαβάσει, μπήκαν πράγματα από την καινούργια ύλη, το δεύτερο και το τρίτο ήταν φυσιολογικά, νομίζω σταδιαβαθμισμένα για έναν φοιτητή, μπορούσες να τα αξιολογήσεις και να τα απαντήσεις σωστά» ξεκαθάρισε η Αργυρώ-Ιωάννα Φραγκιαδάκη που έχει σαν στόχο τη Γυμναστική ακαδημία.

«Ήταν αρκετά εύκολα για τους διαβασμένους, στη θεωρία μας… λυπήθηκαν δεν είχε ούτε ανάπτυξης ούτε τίποτα, το θέμα δ είχε μια μικρή ασάφεια, γενικά ήταν εύκολο», δήλωσε ο Ηρακλής Φραντζεσκάκης.«Έδινα ιστορία προσανατολισμού, δεν ήταν τα σος απαραίτητα, βέβαια δεν υπάρχουν σος και αντισος σε τόσο μεγάλη ύλη, δεν είχαν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, ήταν αρκετά σαφή, άμα τα είχες διαβάσεις δεν ήταν κάτι δύσκολο. Στις πηγές ήθελε λίγο συνθετότητα γιατί ήταν και πολλές πηγές, αλλά ντάξει δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα», σχολίασε ο Γιανναράκης Μανώλης.

«Έδινα ιστορία κατεύθυνσης, γενικά ήταν βατά, για αρκετά καλά διαβασμένους φοιτητές. Είχε κάποιες παγίδες στα Σωστό- Λάθος, αλλά γενικότερα αν είχες κάνει μια σωστή προσπάθεια όλη την χρονιά, πιστεύω θα έγραφες αρκετά καλά» ξεκαθάρισε η  Άννα.

zarpanews.gr

Recent Posts

Παρίσταναν τους λογιστές και άδειαζαν τραπεζικούς λογαριασμούς σε όλη την Ελλάδα: Είχαν δράση και στα Χανιά

Στην ταυτοποίηση οκτώ αντρών και μίας γυναίκας, που μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει…

31 λεπτά ago

Πειραιάς: Προφυλακιστέος ο εργολάβος του κτηρίου που κατέρρευσε – Πόνος και θλίψη στην κηδεία του αστυνομικού

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στα Δικαστήρια Πειραιά ο εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι,…

39 λεπτά ago

Η ακρίβεια αδειάζει το πορτοφόλι πριν από το Πάσχα: Στα ύψη βενζίνη, λαμπάδες, αυγά, σοκολάτες και αρνιά

Σαρώνει η ακρίβεια τα ελληνικά νοικοκυριά και οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν, αλλά λαμπάδες, αμνοερίφια…

53 λεπτά ago

Χανιά | Τη λαϊκή αγορά επισκέφθηκαν σήμερα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Χανίων μαζί με την υποψήφια Ευρωοβουλευτή Μαρία Δαφέρμου

Την λαϊκή αγορά του Σαββάτου επισκέφτηκαν σήμερα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Χανίων μαζί με…

1 ώρα ago

Νικόλας Φαραντούρης: Απάντηση στη ΝΔ για την αξιολόγηση της Standard & Poors: «Όύτε τρώγεται, ούτε έχει επηρεάσει θετικά την ζωή των πολιτών»

Από χθες διάφοροι κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες της ΝΔ ελλείψει άλλων επιδόσεων στην οικονομία και…

1 ώρα ago

ΝΟΧ: Ξεκίνημα με τρία όρια ευρωπαϊκού στα “2α Βενιζέλεια υγρού στίβου”

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι αγώνες τεχνικής κολύμβησης στα “2α Βενιζέλεια υγρού στίβου”, καθώς…

1 ώρα ago