Πανελλήνιες 2020: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020 και η παγίδα

πανελλήνιες-2020-οι-πρώτες-εκτιμήσεις-γι-910800

Στις Βάσεις 2020 στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον, ενώ όπως αποκάλυψε χτες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως οι βαθμολογίες για τις πανελλήνιες 2020 θα ανακοινωθούν στις 10 Ιουλίου και σίγουρα μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Όλοι οι υποψήφιοι αναμένουν σε 15 μέρες περίπου τις βαθμολογίες των μαθητών στις πανελλήνιες 2020. Τις πρώτες εκτιμήσεις έδωσαν ειδικοί μιλώντας στο STAR.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς, οι σχολές των θετικών επιστήμων, όπως πολυτεχνικές, μαθηματικές και φυσικές, θα έχουν πτώση, καθώς συγκριτικά με πέρυσι τα θέματα ήταν πιο απαιτητικά.

Από την άλλη, νομικές και φιλολογικές σχολές αναμένεται να μείνουν σταθερές, καθώς το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αποδείχτηκε παγίδα για τα παιδιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, στο 70% των γραπτών χρειάστηκε να γίνει αναβαθμολόγηση.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για όλους τους μαθητές θα γίνει στις 7 Σεπτέμβριου.

Τις πρώτες εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση των βάσεων των ΑΕΙ, μετά και την ολοκλήρωση των Πανελληνίων εξετάσεων των υποψηφίων για το 1ο επιστημονικό πεδίο (στο οποίο εντάσσονται νομικές, φιλολογίες κλπ.), έχουν αρχίσει να κάνουν οι καθηγητές.

Σύμφωνα με όσους που μίλησαν στην εφημερίδα Καθημερινή «τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας, και περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Τα ερωτήματα ανάπτυξης ήταν εκτενή και ευνοούσαν τους μαθητές που έχουν καλή γνώση του σχολικού βιβλίου. Υπήρχε αναφορά στη νέα ύλη σε αρκετά ερωτήματα. Οι ερωτήσεις κρίσεως της Δεύτερης Ομάδας που βασίζονται στις πηγές είχαν σαφή ερωτήματα και η σύνδεσή τους με τα κείμενα ήταν ξεκάθαρη, σημειώνουν οι καθηγητές.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της Καθημερινής από την έως τώρα διόρθωση των γραπτών στα τρία πρώτα μαθήματα, οι υποψήφιοι δυσκολεύτηκαν περισσότερο στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Έτσι, σε αυτό θα μειωθούν τα άριστα γραπτά και οι βαθμολογίες θα κινηθούν στα μεσαία στρώματα.

Στα Αρχαία τα θέματα αξιολογήθηκαν ως ίδιας δυσκολίας συγκριτικά με πέρυσι, με συνέπεια να μην αναμένονται σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με το 2019 στην κατανομή των γραπτών ανά βαθμολογική κλίμακα.

Νέο μάθημα για φέτος ήταν η Κοινωνιολογία στο 1ο πεδίο, η οποία αντικατέστησε τα Λατινικά. Όμως, τα θέματά της κρίθηκαν εύκολα και εκτιμάται ότι οι βαθμολογικές επιδόσεις θα έχουν την ίδια συμπεριφορά όπως στα Λατινικά, που ήταν παραδοσιακά το ευκολότερο εξεταζόμενο μάθημα του επιστημονικού πεδίου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και εφόσον επιβεβαιωθούν οι βαθμολογίες στο συγκεκριμένο πεδίο θα κινηθούν πτωτικά γεγονός που θα επηρεάσει ανάλογα και τις βάσεις των συγκεκριμένων σχολών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook