Πανελλήνιες 2020: Έγραψαν καλά όσοι ήταν… προσεκτικοί – Τι σχολιάζουν οι καθηγητές του «Μεθοδικού»

πανελλήνιες-2020-έγραψαν-καλά-όσοι-ήταν-1060252

Για καλά διαβασμένους αλλά και… προσεκτικούς ήταν σήμερα τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων, με τους μαθητές να εξετάζονται στα μαθήματα της Κοινωνιολογίας και της Βιολογίας.

«Δεν ήταν πολύ δύσκολα, αφού ένας προετοιμασμένος μαθητής σίγουρα θα έγραφε καλά», σχολίασε η Αλεξάνδρα, η οποία με το που τελείωσε την εξέταση πήγε στο φροντιστήριο «Μεθοδικό» στο κέντρο της πόλης για να ανατρέξει στις απαντήσεις της με τον καθηγητή της, παρατηρώντας οτι υπήρχε αρκετά περισσότερη θεωρία από το αναμενόμενο, κάτι που εξηγεί γιατί οι μαθητές εξάντλησαν την διαθέσιμη ώρα της εξέτασης.

Τα θέματα μέχρι και το Γ’ ήταν φυσιολογικά, επισημαίνει ο καθηγητής Γιώργος Γαροφαλλάκης, ενώ δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία: «Αυτό που απαιτούνταν, ωστόσο, ήταν η προσεκτική ανάγνωση των εκφωνήσεων, αφού πολλά παιδιά μπερδεύονταν και απάντησαν άλλα πράγματα από αυτά που ζητούνταν ακριβώς. Ήταν πολλά ζητήματα και από την Βιολογία Γενικής, που αυτόματα ήταν πιο εύκολα για τους προετοιμασμένους μαθητές, ενώ χρειαζόταν μία διευκρίνηση στην εκφώνηση τους ερωτήματος Δ’, όπου αρκετοί μαθητές μπερδεύτηκαν και θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε λάθος απάντηση. Πάντως, ούτε αυτό το ζήτημα ήταν δύσκολο.»Τέλος, συμπλήρωσε οτι έκπληξη αποτέλεσε η απουσία ερωτημάτων από το 5ο και 6ο κεφάλαιο της Βιολογίας Κατεύθυνσης: «Συνήθως αυτά αυξάνουν και την δυσκολία των θεμάτων στις πανελλήνιες εξετάσεις.»

Αυτές είναι οι απαντήσεις στα σημερινά θέματα

«Βλέποντας τις ερωτήσεις συμπλήρωσης και Σωστό/Λάθος, καλυπτόταν ένα μεγάλο κομμάτι της ύλης και ήταν γενικά αναμενόμενα τα ζητήματα» σχολιάζει από την πλευρά της για την κοινωνιολογία η φιλόλογος Φανή Τζορμπατζάκη:

«Ωστόσο, στην πορεία φάνηκαν πολλές παγίδες. Το Β’ ζητούμενο ήταν σίγουρα απρόβλεπτο, όπως και άλλα ερωτήματα που δεν ήταν αναμενόμενα, όμως ένας καλός μαθητής θα μπορούσε να πιάσει άρρωστα. Η δυσκολία βρισκόταν στην διατύπωση των ερωτήσεων, αφού οι μαθητές έπρεπε να τις διαβάσουν προσεκτικά για να βρουν τι θα πρέπει να γράψουν ως απάντηση.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook