Πανελλήνιες 2020: Διαχειρίσιμα παρά τον… μεγάλο όγκο τα θέματα της Φυσικής για τους μαθητές στο «Μεθοδικό»

Φυσική είχε σήμερα, Δευτέρα, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων, με την σημερινή ημέρα να χαρακτηρίζεται από τον όγκο των ερωτημάτων και των απαιτούμενων απαντήσεων, με τους μαθητές ωστόσο, να είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμά τους.

Αυτό ήταν τουλάχιστον το κλίμα στο φροντιστήριο «Μεθοδικό», όπου έσπευσαν οι μαθητές με την αποχώρησή τους από τις εξεταστικές αίθουσες, ώστε να δουν τις λύσεις στα ζητήματα που τους τέθηκαν και να υπολογίσουν τον βαθμό τους.

Χαρακτηριστικό είναι οτι για τις πλήρεις απαντήσεις απαιτήθηκαν… αρκετοί πίνακες στις αίθουσες του φροντιστηρίου, ώστε να είναι κατανοητές οι λύσεις και οι υποψήφιοι να μπορούν να τις συγκρίνουν ξεκάθαρα με τα δικά τους γραπτά.

Το σχόλιο του φυσικού, Κώστα Παπαδάκη, για τα σημερινά θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές:

«Το Α θέμα ήταν φυσιολογικό, τα Β1 και Β2 ήταν σχετικά εύκολα, με το Β3 να είναι πιο απαιτητικό, αφού συνδύαζε και κάποιες γνώσεις της Β’ Λυκείου, ενώ τα παιδιά θα μπορούσαν να “χαθούν” μέσα στις εξισώσεις.Το Γ ήταν αναμενόμενο για εμάς, αν και απαιτητικό, ενώ το Δ στα πλαίσια που περιμέναμε. Ένας προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε χωρίς δυσκολία να φτάσει το 15.

Ήταν σίγουρα μεγάλος ο όγκος, με υπαρκτή την περίπτωση ένας μαθητής να πανικοβληθεί βλέποντας τα σχήματα του Δ θέματος, όταν όμως καταπιανόταν με αυτό για να το λύσει καταλάβαινε οτι ήταν κάτι που είχε διδαχθεί όλη τη χρονιά και ήταν ικανός να διαχειριστεί.»

Αυτές είναι οι απαντήσεις στα σημερινά θέματα

Ο Μιχάλης Τρανταφίρ, που θέλει να περάσει στην σχολή ΗΜΜΥ στα Χανιά, ξεχώρισε το γεγονός οτι ζητήθηκε ύλη από τον χώρο των κυκλωμάτων, που κυρίως είχε διδαχθεί στη Β’ Λυκείου. Ακόμη, έκανε λόγο για παγίδα στο ζήτημα Α3, όπου κάποιος απαιτείται να διαβάσει προσεκτικά την εκφώνηση, κατέληξε όμως ικανοποιημένος από το γραπτό του, αφού είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ