Πανελλήνιες 2020 | Χαμόγελα στο «Μεθοδικό» μετά τις εξετάσεις σε Πληροφορική και Ιστορία

πανελλήνιες-2020-χαμόγελα-στο-μεθοδικό-1063412

Ικανοποίηση στο φροντιστήριο «Μεθοδικό» για τα σημερινά θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων, με τους μαθητές να εξετάζονται σήμερα στα μαθήματα της πληροφορικής και της ιστορίας.

Ομολογουμένως, σε κανένα από τα δύο μαθήματα οι ερωτήσεις δεν έκρυβαν «παγίδες» για τους εξεταζόμενους, ενώ ένας καλά διαβασμένος υποψήφιος θα μπορούσε να εξασφαλίσει αρκετά καλό βαθμό.

Έτσι, αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του φροντιστηρίου, αφού όπως επισήμαναν και οι μαθητές, ήταν προετοιμασμένοι για τα θέματα που έπεσαν και κατάφεραν να ανταποκριθούν, γράφοντας αρκετά καλά.Το σχόλιο του καθηγητή Αντώνη Τζιλιβάκη για τα φετινά θέματα στην Πληροφορική:

«Σε γενικές γραμμές τα θέματα ήταν βατά, δηλαδή τα Α και Β θέματα που ήταν το 60% της εξέτασης είχαν μόνο σε λίγα σημεία κάποιες μικρές δυσκολίες που θα μπέρδευαν κάποιον. Κατά τα άλλα, χρειαζόταν ένα απλό σκεπτικό για να τα αντιμετωπίσεις και να πάρεις τουλάχιστον 45/60.

Το Γ ήταν επίσης ένα κλασσικό θέμα, χωρίς πολλές δυσκολίες, με έναν καλό μαθητή να μπορεί να το γράψει ολόκληρο. Αντιστοίχως και στο θέμα Δ, όπου υπήρχε ένα μόνο δύσκολο κομμάτι σε ερώτημα που έπαιρνε 5 μονάδες και θα το έγραφαν σωστά οι πολύ καλοί.

Οι εκφωνήσεις ήταν αρκετά σαφείς, με τους πολύ καλούς να αδικούνται σε γενικές γραμμές, αφού δεν έγινε ένα ξεκαθάρισμα στους εξεταζόμενους, δεδομένου οτι και ένας μέτριος μαθητής θα μπορούσε να γράψει αρκετά καλό βαθμό.»

Αυτές είναι οι απαντήσεις στα σημερινά θέματα

Απαιτητικά χαρακτήρισε τα θέματα ο Κωνσταντίνος Μαυρομάτης, που θέλει να περάσει στις Οικονομικές Επιστήμες, αφού χρειαζόταν σε μερικά σημεία παραπάνω σκέψη, κυρίως στο Δ ζήτημα. Υπήρχε, επίσης, μία παγίδα στην εκφώνηση του δεύτερου ζητήματος:

«Ένας καλός μαθητής θα μπορούσε να πιάσει 20, αφού οι ερωτήσεις της θεωρίας ήταν αρκετά βατές, όπως και οι ασκήσεις. Οι τρεις ώρες της εξέτασης ήταν αρκετές, αφού οι μαθητές είχαν χρόνο να ξαναδούν τα θέματα και να επιβεβαιώσουν τις απαντήσεις τους ή να χρησιμοποιήσουν πρόχειρο.»Όσον αφορά την Ιστορία, η φιλόλογος Φανή Τζορμπατζάκη ξεκαθάρισε οτι «τα θέματα ήταν αναμενόμενα και για καλά διαβασμένους, όμως τα περισσότερα παιδιά θα μπορούσαν να ανταποκριθούν. Μπήκαν καινούριες ενότητες, με κάποιες δυσκολίες να υπάρχουν λόγω του όγκου των απαντήσεων στα θέματα του παλαιού συστήματος.

Οι πηγές που δόθηκαν ζητούσαν πολύ ξεκάθαρο κομμάτι του γνωστικού αντικειμένου, χωρίς δυσκολία στον εντοπισμό του. Η μόνη ιδιαιτερότητα ήταν οτι γινόταν συνδυασμός δύο κεφαλαίων του βιβλίου, οπότε χρειαζόταν κριτική σκέψη. Τα περισσότερα παιδιά, ωστόσο, βγήκαν ευχαριστημένα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook